avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

cine trebuie sa-i prelungeasxa mamei mele concediu medical dat de spital ,in urma operatiei la ochi?a primit 6 zile din spital si medicul de familie a zis ca poate doar 5 zile ,restul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:19, 26 Iunie 2012
ART. 25-NORME60/32/2006:

(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, în una sau mai multe etape.
(2) În cazul menţinerii incapacităţii temporare de muncă pentru aceeaşi afecţiune, concediul medical se poate prelungi de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30 de zile calendaristice, până la 90 de zile calendaristice în decursul unui an, socotit de la prima zi de îmbolnăvire.
(3) Durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporară de muncă nu poate depăşi 30 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnăvire, indiferent de cauza acesteia. După totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de către medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevăzute de lege.#B


Cu siguranta mama dvs. a mai beneficiat de 25 de zile calendaristice de cm in ultimul an acordate de medicul de familie(socotit din prima zi a primului cm)de aceea acum i se pot acorda doar 5 zile.In aceasta situatie ,daca se mai impune in continuare cm va trebui solicitat cm de la medicul de specialitate oftalmolog din cadrul ambulatoriului de specialitate.
VA MULTUMESC ,dar mamei nu i-au mai fost date nici o zi ,este primul concediu acordat anul acesta.Mama a fost operata in Bucuresti si unde trebuie sa mergem noi acum ?
Poate sa-mi spuna cineva cum se plateste ?
Nu este vorba de anul acesta calendaristic,ci zile de cm in ultimile 12 luni anterioare prezentului medical,astfel daca medicalul este acordat in iunie2012,se iau in calcul eventualele zile de medical avute incepand din iunie 2011 -mai 2012
Daca s-a epuizat nr. de zile ce pot fi acordate de medicul de familie la care este inscrisa,si mai este nevoie de cm, chiar daca interventia s-a facut in Bucuresti,se va prezenta la medicul oftalmolog din cadrul cabinetului de oftalmologie ce functioneaza in Ambulatoriul de Specialitate din orasul de domiciliu.
va multumesc ,am inteles si vom cauta sa mergem la medicul oftalmolog . mama nu a mai beneficiat de concediu medical din august 1990.va voi tine la curent.
Nu inteleg atunci de ce medicul de familie v-a spus de doar 5 zile de cm ca va poate acorda in conditiile date....Era vorba despre un cm cu cod de indemnizatie06-urgenta cumva?Este bine sa lamuriti chestiunea cu mediculk de familie.Doar asa s-ar mai putea justifica cele 5 zile.Dar oricum,solutia este la medicul specialist oftalmolog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Buna seara, Va rog sa mi spuneti cat concediu medical poate da medicul de familie intr o luna in urma iesirii din spital si daca este posibil ca un medic ... (vezi toată discuția)
Cate zile de concediu medical poate acorda medicul de familie intr-un an calendaristic? andomar andomar Cate zile de concediu medical poate acorda medicul de familie intr-un an calendaristic,spun asta pentru ca am mai beneficiat in iunie 2011 de 10 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nicoletacarutasu nicoletacarutasu Medicul de familie poate acoda concediu medical sau elibereaza doar trimitere catre specialist si acest elibereaza concediul? (vezi toată discuția)