avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare drepturi succesorale

sora mea impreuna cu sotul ei au infiat cu drepturi depline 2 fetite gemene in 1974.
in 1980 au cumparat un apartament in rate iar in 1995 sotul ei a decedat. pina in anul 2000 ratele au fost achitate de sotie, deci contributie personala. succesiunea la Notariat nu s-a putut realiza pentru ca fetele nu s-au prezentat. mentionez ca una din fete locuieste in apartament cu ea.
niciuna nu vrea sa ii fie ajutor la batrinete.
acum se judeca la judecatorie pt succesiune si iesire din indiviziune
sora ar vrea sa imi vinda mie drepturile ei din acest apartament si sa despagubeasca fetele.
intrebare.
daca la iesirea din indiviziune fica sa care locuieste in apartament nu accepta sa fie despagubita cu bani , eu as fi obligata sa o suport in indivizeune in continuare?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: geta_tabacu , utilizator 10:04, 30 Ianuarie 2012
Nu, in cazul in care vrea imobilul in natura, sora va trebui sa va plateasca o sulta.

Sotia supravietuitoare are in proprietate 5/8 din imobil.
problema e ca nepoata nu vrea sa paraseasca locuinta.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire/succesiune NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, Exista urmatoarea speta, o familie formata din sot, sotie si doua fiice. De aproximativ 15 ani sotul a divortat, fiicele au ramas la mama, dar au ... (vezi toată discuția)
Nepoata locuieste in jumatatea mea de proprietate fara acordul meu GIGI TATARU GIGI TATARU lnepoata locuieste in jumatatea mea fara acordul meu ,pe motiv ca sta in partea lui maicasa[cealalta jumatate;de 9 luni de [quot]zile si ma ignora in ... (vezi toată discuția)
Mostenirea " gabrielasanvi gabrielasanvi Tata a decedat. A lasat munca lui de o viata... ap. 4 cam. Brasov, casa la tara, pamant.... Mama (65 ani) 6/8 si 2 fiice gemene (47 ani)-eu locuiesc in RO si ... (vezi toată discuția)