buna ziua!
care ar fi solutia imediat urmatoare, in cazul meu:
pe o suprafata de teren proprietate, mostenita de mine, o societate vecina parcelei de teren, si-a extins activitatea, fara acordul meu...
eu acum am doar actele de la tribunal, unde am facut iesirea din indiviziune: titlul de proprietate pe numele persoanei de la care am mostenit, schitele de la primarie si expertiza
Dacă societatea are pretenţii cu privire la dreptul de proprietate asupra terenului pe care şi-a extins activitatea, o acţiune în revendicare ar soluţiona problema.
Depinde si in ce masura si-a "extins activitatea" societatea respectiva. In orice caz, dvs sunteti proprietar cu just titlu, din cate inteleg, si sunteti in drept sa emiteti o somatie catre reprezentantii societatii respective pentru a parasi terenul. In cazul in care societatea nu are nici un drept asupra terenului, in intregime sau in parte, si nu paraseste terenul la somatia dvs, poate fi intrunita infractiunea de tulburare de posesie (art.108 din Legea 8 din 1991 privind fondul funciar)
Astfel, daca societatea ocupa fara drept terenul, infiinteaza sau muta semnele de hotar si a reperelor de marcare, fara aprobarea primita in conditiile legii, sau refuza sa elibereze terenul astfel ocupat fara drept, puteti formula o plangere prealabila impotriva persoanelor vinovate. Daca v-au fost aduse prejudicii prin aceasta fapta, va puteti constitui parte civila in procesul civil si sa cereti obligarea partii responsabile civilmente la repararea prejudiciilor ce au fost aduse prin savarsirea infractiunii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Întãruºare teren
hot77cmc
Bine v-am regăsit.
Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Litigiul vecinilor
RaduVaslui
Tata are o casa cu dar pr teren invecinat cu sora lui. Are acte facute din 1992 la notar, intabulat drept de proprietate si Carte Funciara facuta in 2013. PV ... (vezi toată discuția)