avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs

procesul de divort care tot v-am spus despre el s-a terminat ,am insa ceva intrebari... daca se poate sa imi raspundeti...
ok
s-a terminat procesul, am primit hotarirea,in care scrie ca ambii copii"doi " la numar .ramin la mama.
unul este actualmente la "tata" celalalt la mama.
din hotarire am mai inteles ca mama v-a raspunde de copil.... adica ceea ce am inteles... este decazut din drepturi tatal,si nu se specifica ca ar trebui sa se faca vreun program de vizita,sau ceva de genul.
intrebarile mele sint cam asa.
daca saptamina aceasta am primit hotarirea .
-cind pot sa merg sa iau copilul celalalt ? inainte sa legalizez hotarirea ,s-au dupa?
-pot sa apelez la politia din comuna unde se afla tatal ? pentru ca deja am aflat de la cineva ca nu o sa mi-l dea...
-daca va face recurs ...in cit timp va fi termenul .. si ce sanse are ?
-care vor fi costurile lui daca va deschide recurs ? (ce trebuie sa plateasca ?
-cheltuielile mele de judecata ( trebuie sa-mi plateasca cheltuieli de judecata,inlusiv onorariul avocatului) meu.
-si ultima intrebare ,suna cam asa....daca sotul cere recurs si nu are cistig ...pot avea pretentii mai mari la el ......?
as vrea sa-i arat toate greselile lui si numai asa pot sa-l cobor cu picioarele pe pamint....
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionelushh , utilizator 16:28, 30 Ianuarie 2012
Depinde de situatia concreta in care va aflati si de concluziile raportului de ancheta psihologica, si chiar de copil ori de copii daca acestia sau numai unul a implinit vasrat de 10 ani, potrivit cu noul Cod civil care este aplicabil in cauza. - art. 496 alin. 2. raportat la art. 264.

Daca din sentinta nu reiese programul de " vizita" - in prezent "de lege lata drepturile ambilor parinti " , referitor la drepturile parinteti asupra copiilor, ne aflam intr-un caz de recurs, pentru ca instanta este obligata sa dispuna aceste masuri. Poate fi decazut din drepturi doar in temeiul unei cererii potrivit cu situatia de la 508 alin. 1 C.civ., la cererea autoritatilor administratiei publice cu atributii in domuniul protectiei copilului.

Cheltuielile de judecata, nu reprezinta o oportunitate pentru nici una din parti in vederea maririi patrimoniului, acestea trebuie sa reflecte in concret cheltuiala aferenta judecarii pricinii.

Procedura civila prevede ca cel ce cade in pretentii, va suporta cheltuiala judecatii.

Obiectul procesului nu priveste, stabilirea ori reclementarea unor situatii nascute ori percepute de catre unul din soti, el se margineste si se analizeaza strict prin prizma interesului superior al copilului.

De indata ce hotararea devine definitiva, ea poate fi pusa in executare - urmand procedura investirii cu titlu executoriu, la cerere prin notificare, ori din simpla intentie a celui ce este obligat prin ea, ori apeland la organul de executare.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
ContSters237899, utilizator
[editat citat]
cine imi da si mie un link cu noul cod civil
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de copii verso existenta unei hotarari judecatoresti definitive pronuntata in romania CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Cazul este la modul ca exista un proces de rapire internationala de copii care inca nu s-a judecat si intre timp s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora alyna.bianca alyna.bianca buna!acum 2 ani am obtinut incredintarea fiicei mele in varsta de 5 ani.nu am fost casatorita cu tatal ei.in ziua procesului tatal fetitei nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Poate tatal sa paraseasca tara k minorul fara semnatura mea? anadelgado anadelgado in momentul de fata sant in proces k fostul concubin pentru incredintarea minorului.copilul are 7 ani si tatal are incredintarea copilului definitiva si ... (vezi toată discuția)