avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere la serviciu din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere la serviciu din concediu crestere copil

buna ziua,
ma numesc Gabriella si doresc sa va intreb ceva. Am un baietel de 1 an si 2 luni si as dori sa ma intorc la servici. Acum doresc sa ma interesez daca ma intorc la munca primesc ceva stimulent daca incetez concediu de crestere copil daca am nascut in 2010?? Banii aceia care ziceau de 500 ron sau mai putin pe luna pe langa salariu???? Va rog frumos sa ma lamuriti si sa-mi ziceti ce acte si unde trebuie sa merg.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 30 Ianuarie 2012
Daca va reintoarceti la serviciu, veti primi un stimulent in valoare de 100 lei ... Pentru copiii născuţi până la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, (sau pentru situaţiile în care o persoană a adoptat copilul, căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care are copilul în plasament ori în plasament de urgenţă, precum şi pentru persoana care a fost numită tutore, până la această dată) se vor aplica prevederile legale, reglementate prin OUG 148/2005.

Stimulentul de 500 lei se acorda in conditiile prevazute de OUG nr.111/2010 numai persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu 01.01.2011...

Acte necesare:
1. Cererea şi declaraţia pe propria răspundere pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau a stimulentului (formularul 1.2)
2. Actul de identitate al solicitantului (copie şi original)
3. Actul de identitate al celuilalt părinte(copie şi original)
4. Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul (copie şi original)
5. Certificatele de naştere ale copiilor născuţi după 2005 (copie şi original)
6. Livretul de familie (doar în original)
7. În cazul în care persoana solicitantă doreşte primirea stimulentului lunar, prin transfer bancar, ataşează o dovadă eliberată de bancă care să conţină obligatoriu: numele şi prenumele titularului de cont (contul trebuie să fie pe numele persoanei solicitante, care este titularul de dosar ) , CNP titular, codul Iban şi ştampila băncii. Contul în lei poate fi deschis la una din următoarele bănci, sucursale din Bucureşti.
8. Dosar cu şină
9. Adeverinţa eliberată de angajator, conform modelului (formularul II3)
*În cazul stimulentului, pentru persoanele care nu lucrează în baza unui contract de muncă dovada realizării veniturilor, o constituie, dovada plăţii anticipate a impozitului:
• Dovadă eliberată de administraţia financiară, din care să rezulte că persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal precum şi dovada plăţii acestuia, timp de 12 luni în ultimul an anterior naşterii copilului.
• Dovada eliberată de autorităţile competente, respectiv de plătitorul indemnizaţiei de maternitate, din care să reiasă ultima zi de concediu de maternitate (dacă este cazul)

cat timp se primeste acest stimulent?? pana face copilul 2 ani??
1. Pentru a suspenda indemnizatia pentru CCC (deparece va reluati activitatea) trebuie sa faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. Cu o copie dupa decizia de reluare a activitatii va diceti la primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si completati si acolo o cerere pentru suspendarea indemnizatiei pentru CCC si o cerere pentru stimulentul de 100 lei pe care il veti primi pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda stimulentul de insertie? eu1983 eu1983 Situatia este urmatoarea : sotia nu beneficiaza de concediu de crestere copil iar sotul nu doreste sa intre in CCC , sotul poate primi stimulent de insertie , ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil 2017 ( tata ) icxtream icxtream Buna ziua, Am rugamintea daca se poate sa ma ajutati cu o informatie privind acordarea indemnizatiei de crestere copil pentru tata. Conform informatiilor ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa cic ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Am un copil de 8 luni si am optat pentru a sta acasa in concediu de crestere copil 1 an de zile. Pe data de 27 aprilie 2012 implineste 1 ... (vezi toată discuția)