avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantiile ce nu se mai recupereaza de la firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantiile ce nu se mai recupereaza de la firme

buna as dori sami spuneti si mie cum se procedeaza cind iti dai demisia de la o firma ca sati mai primesti garantia inapoi??? pentru ca noua cind ne retine garantia nu ne da nici un fel de chitanta .... si cine pleaca din firma ramine fara garantie aproximativ estimat intre suma de 1000 euro si 3000 euro ...?
Cel mai recent răspuns: alinmihut , utilizator 11:23, 30 Ianuarie 2012
Incercati o intelegere cu angajatorul si daca nu functioneaza il actionezi in instanta.
Mai exista varianta plangerii la ITM, insa este pierdere de timp banii nu-i vei recupera.
dar pe ce baza sal actionez in instanta penru ca nu am nimic la mina sa pot dovedi ca mia retinut garantie ?
pai, nu va retinut din salariu? daca plata s-a facut pe statul de plata sau pe card, nu rezulta din acestea ca aveti retineri din salariu?
in mod normal pentru retinerile de acest gen trebuia incheiat fie un contract separat fie un act aditional la contractul de munca fie putea fi cuprinsa o clauza de acest gen in contractul de munca. Sarcina probei in procesele de acest gen apartine anagajatorului care trebuie eventual sa demonstreze ca salariul v-a fost platit integral luna de luna, fara retineri. Formulati actiune in instanta pentru recuperarea sumei.
imi cer scuze ca intervin, dar si eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare, si anume: mi-a fost oprita garantie materiala din salariul ce imi revenea pe card, am plecat de acolo, iar legea spune ca ar trebui eliberata in 10 zile de la incheierea activitatii, daca nu sunt probleme. intrebarea mea este, de ce nu mi se elibereaza tot pe card acea garantie, si trebuie sa ma prezint la firma, atata timp cat nu am facut acest lucru si cand cotizam cu 10% din salariu lunar. iar pentru zilele de C.O. neefectuat, in cat timp ar fi trebuit sa primesc banii? mentionez ca am sesizat I.T.M.-ul, si ei au spus sa depun o cerere. nu mi se pare normal, pentru ca nu asa am procedat cand mi-au fost opriti banii. exista o alta cale de ai face sa-mi plateasca in contul de salarii aceste drepturi?
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Garantie salariu adinamihalache adinamihalache Buna ziua!V-am spus ca am incetat contractul de munca cu acordul partilor,am fost anuntata ca voi primi la data de salariu garantia oprita,dar nu am intrebat ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu pentru cheltuieli nedecontabile iuliandanescu iuliandanescu Buna ziua, Am avut o delegatie in Anglia (Londra) fara diurne, ni s-au virat bani in conturile personale in schimb pentru a achita mesele. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Garantii gestionari elena2000 elena2000 Am si eu o intrebare. In noiembie 2006 am demisionat , eram angajata gestionar la un depozit en-gros. Nu am putut recupera nici in ziua de azi garantia ... (vezi toată discuția)