Pina acum vad ca pentru multi pentru pensionarii angajati nu s-a platit decit impozit desi cu modificarile legislative si considerarea functiilor ca dependente trebuiau platite toate darile in afara somajului angajat , angajator .
Acum cind conventia civila nu mai poate fi folosita cum incadram un pensionar .
Am auzit variante ca sa renunte la pensie ?
Stiu ca nu se poate cumula pensia cu salariul doar in cazul celșor doua plati de la stat dar asociatia de proprietari este privata deci se poate cumula ...:O
Multumesc anticipat .:(
Eu tocmai am sunat la ITM Bucuresti si apoi la ITM Ilfov in ambele cazuri la departamentul relatii de munca.
La ITM ILFOV mi-au spus ca putem pastra in continuare femeia de servici pe conventie civila si sa platim in plus fata de net doar 16%.Oricum ca sa am justificare la un control mi-a spus sa ii fac o intrebare scrisa si sa am raspunsul scris.
LA ITM Bucuresti nu era asa sigura dar mi-a spus in final dupa consultari ci o colega ca nu mai putem si nu mai putem cam de un an.In caz de contract ITM acestia pot aplica sanctiune si obligatia de incheia contracte de munca sau numai obligatia de a incheia contracte de munca.
Cind i-am spus ce mi-au zis cei de la ITM Ilfov deja erau pe cale sa se razgandeasca si nehotarate cum erau mi-a sugerat ca ideea doamnei de la Ilfov de a vea raspuns scris este cea mai buna.
E clar ca in cazul contractului de munca nu ai nici o problema dar inseamna sa platim mai mult si locatarii vor sa renunte la angajati.
O sa astept raspunsul scris pe mail( mi-a spus ca dureaza maxim 30 zile) si apoi decidem in functie de raspuns.
La ilfov m-a rugat sa fac scris prin posta cu confirmare de primire.
Eu de fapt trimisesem email de 2 saptamani la ambele institutii dar nu am primit raspuns pe mail nici in ziua de azi.
Gata am primit raspuns de la ITM Ilfov.
Iar o sa arat locatarilor articole din legea 230 dar nu conteaza e de la ITM si am ce sa arat la locatari sa ii linistesc. [ link extern ]
E buna ca si reconfirmare a ceea ce stiam deja.
Poate astfel, in AS unde inca sunt neclaritati asupra acestui aspect, lumea se va mai calma si va intelege ca (virgula) cea mai buna cale este cea legala.