avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA TRIMESTRIAL?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA TRIMESTRIAL?

Buna ziua,
O firma care in anul 2011 a depus decontul de tva lunar, a avut o cifra de afaceri de 125.000 lei(~29.000 euro), va depune declaratia 010 pt. tva trimestrial?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 15:14, 30 Ianuarie 2012
Da. Trebuie insa atentie la definitia CA in acest caz (include avansurile .....) si la obligativitatea recalcularii acesteia daca firma a fost infiintata in 2011.
010 Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică OMFP 2706/2011) Formular Se completează de persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică. Declaraţia de înregistrare se completează la înfiinţare, iar declaraţia de menţiuni se completează când se modifică datele declarate anterior. Se utilizează la atribuirea codului de identificare fiscală şi eliberarea certificatului de înregistrare fiscală, precum şi la actualizarea informaţiilor. Se completează în două exemplare.

Da, va depune.
Multumesc pentru raspuns! Termenul limita este 31.01.2012 ?
este obligatorie sau optionala trecerea de la tva lunar la trimestrial? termenul este sigur pana la 31.01.2012? ca atunci mai am timp sa fiu in legalitate...


Codul de Proceduraf Fiscala
Art. 219 Contravenţii
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de înregistrare fiscală sau de menţiuni;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 010 camelia adina camelia adina stie cineva pana la ce data trebuie sa depun declaratia 010 la o societate care are primul angajat de la 01.08.2012? in 10 zile sau o luna? (vezi toată discuția)
Suspendare cim-decl 112 misuku81 misuku81 buna seara! am si eu o mare problemain sensul ca singura salariata a unei sc a intrat in cic pt 2 ani iar cei de la finante mi-au spsu sa fac 010 ca nu se ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea unei firme STOICA MADALINA STOICA MADALINA Buna ziua. In cateva zile voi incepe sa tin contabilitatea unei firme, este prima data cand fac acest lucru si nu stiu foarte bine cum sa procedez. Este o ... (vezi toată discuția)