avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Initiere proces
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Initiere proces

Va rog sa-mi spuneti si mie care care este baza legala ca sa pot deschide un proces de recuperare a unei sume de la un agent ec. exista contract, factura.
Nu pe somatie de plata.
Cel mai recent răspuns: ContSters183043 , utilizator 10:55, 30 Ianuarie 2012
Actiune in pretentii.
Daca nu vreti pe OG 5/2001 (somatie de plata) sau OUG 119/2007 (ordonanta de plata) - desi este mai ieftin (taxa de timbru de 39 lei) si mai rapid (proceduri urgente) - mergeti pe o actiune in pretentii pe dreptul comun: este o procedura contencioasa timbrata la valoare si cu durata indelungata...succes!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
As fi vrut baza legala, respectiv art .... din legea .... sau din CPC etc
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune timbrata insuficient marinelapolescu marinelapolescu Buna, Ce se intampla daca am depus o somatie (og.119/2007) am timbrat 39 lei + 0.30 lei...si mi-au trimis in citatie mentiunea ca mai trebuie achitat 5,7 ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. Am cerut insolventa unei SC si cred ca am gresit trebuia sa aleg o modalitate mai rapida de recuperat banii, respectiv ordonanta de plata. In ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru stefan2010 stefan2010 care poate fi taxa de timbru la valoarea ceruta de 37.225,84 ron suma reprezinta contravaloare lucrari in baza unui contract rest deplata facturat 14.169,59 ... (vezi toată discuția)