avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale demisia administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

demisia administratorului

Buna ziua,
exista posibilitatea ca un administrator asociat cu inca 2 persoane cu parti egale sa deminisioneze??? Mentionez ca administratorul a fost numit in baza hotararii AGA, nu are contract de munca si nici remuneratie.Firma nu a avut activitate.
Este un caz "incomod" pentru ca ceilalti doi asociati cu toate ca sunt de gasit nu doresc sa faca nimic ca sa inchida firma.
As vrea sa gasesc o modalitate cum se poate demisiona macar din functia de administrator.
Va multumesc!
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:41, 30 Ianuarie 2012
Notificati societatea despre intentia dumneavoastra in primul rand.
Multumesc pentru raspuns. Voi notifica asociatii printr-o scrisoare cu confirmare de primire. Dar ce urmeaza dupa aceasta notificare?
Se convoaca adunarea generala a asociatilor in care se va discuta intentia si conform actului constitutiv si a legii nr. 31 din 1990 se va decide in consecinta.
Multumesc...deci nu am nici o sansa pentru ca am avut deja cateva incercari de a convoca adunarea generala si la singura ocazie cu reusita nu au fost de acord asociatii.
Daca nu se poate in adunarea generala, aveti calea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea administratorului babylon babylon suntem doi asociati intr-o firma ,iar domnul celalalt este si administratorul societatii am convocat de doua ori aga iar dinsul nici nu a venit sa prezinte ... (vezi toată discuția)
Atributii administrator clientX clientX Buna ziua! 1. Administratorul poate decide suspendarea activitatii unei firme, sau numai AGA? 2. Daca nu poate, atunci cum face AGA sa ia o astfel de ... (vezi toată discuția)
Convocare aga DANIELA CINNAMON DANIELA CINNAMON Este posibila convocarea AGA de catre un actionar minoritar la o societate dizolvata de drept in temeiul Legii 359/ 2004, in scopul numirii unui lichidator? ... (vezi toată discuția)