avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

Am in familie un bolnav de schizofrenie paranoida, cunoscut si vechi pacient al clinicii de psihiatrie. Are 45 ani si anul acesta a fost pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea: poate beneficia de indemnizatie de handicap, mai ales ca necesita supraveghere permanenta din partea familiei? Ce trebuie sa facem?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:13, 30 Ianuarie 2012
In baza documentelor medicale ,contactati serviciul de specialitate din cadrul primariei solicitand expertiza medicala de catre comisia de expertiza medicala persoana cu handicap adult ,care analizand situatia,va dispune in consecinta
Va multumesc,
As mai avea o intrebare: din ce fonduri se acorda?
Imi permit un mic comentariu; In cadrul primariei sunt adunati toti nepotii de la toti primarii care au fost pana acum. Sun atat de multi ca, calci pe ei. In conditiile astea, prioriar este fondul lor de salarii, asa incat politica este de a taia tot ce s-a acordat (cu sau fara motive reale) si sub nici o forma sa acorde ceva nou.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
ion01, utilizator
Garantarea drepturilor persoanei cu handicap ,la nivel national sunt stabilite in concordanta cu prevederile cartei sociale europene revizuite,adoptata la Strasbourg la 3 mai 1996,ratificata prin Legea nr 74/199,precum si cu celellate acte interne si internationale in materie ,la care Romania este parte
Fondurile prevazute pentru protectia persoanelor cu handicap sunt puse la dispozitie de catre autoritatea centrala,fiecarei autoritati locale ,functie de dosarele inregistrate de persoanele in drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt persoana cu handicap emil6702 emil6702 O persoana care este deja pensionata de invaliditate are drept si la indemnizatie de handicap? Boala invalidanta este si pe lista celor de dizabilitati ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie HSorin HSorin Ma confrunt cu urmatoarea problema: tatal meu este de 2 ani si jumatate pacient de psihiatrie si urmeaza sa-l pun sub interdictie. problema majora e faptul ca ... (vezi toată discuția)
Asistent personal, lipsa discernamant mjion mjion 1.Am domiciliul in Bucuresti si am o sora pensionata medical handicap gr.II cu diagnosticul schizofrenie paranoida, cu domiciliul in Iasi. Se poate deplasa si ... (vezi toată discuția)