avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

buna ziua,

Am incheiat de 2 ani un contract de intretinere cu vecina noastra , care nu are pe nimeni si este nevazator grd 1
De 2 sapt. a refuzat sa primeasca mancarea pe care i-o duc. Dansa doreste sa-i faca altcineva de mancare pe care s-o platesc eu. Eu am fost de acord si am si platit pentru cele 2 saptamani deja, banii insa i-am dat ei si nu d-nei care face mancarea, totusi cred ca nu e ok ceea ce facem.
Ce ma sfatuiti sa fac? ar trebui facuta o notificare la contract, pentru acest lucru?
De ce legea e numai de partea celui intretinut? in acesti 2 ani am fost pur si simplu hartuita de ea doar pentru ca am avut disponibilitate fata de toate doleantele dansei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 09:38, 31 Ianuarie 2012
N-am precizat de la inceput, dar dansa nu locuieste cu noi, de fapt sunt 2 imobile lipite una de cealalta. Corpul A in care sta ea si care nu face obiectul contractului iar corpul B(a fost sopron) pe care l-am amenajat noi si locuim in el si care face obiectul intretinerii.
Deci ,daca si dansa ar fi de acord sa modificam contractul de intretinere intr-unul de renta viagera as vrea sa fie in asa fel facut incat sa nu mai am nesiguranta locuintei iar in caz de proces sa inteleg ca daca achit in fiecare luna renta viagera nu ar avea sanse de castig.
Deci se poate face contract de renta viagera fara uzufruct, cu acordul dansei?

Multumesc
Da se poate. In schimbul rentei viagere primiti proprietatea corpului B.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract intretinere in renta viagera ciprianradu ciprianradu N-nepotul intretinator (NEPOT DIN FIU) SS-sot si sotie (CU 2 URMASI) in 2002 se semneaza contractul de intretinere intre N si SS in 2007 unul dintre S ... (vezi toată discuția)
Novatie obligatie de intretinere Raldinag Raldinag conform regulilor in materie, obligatia de intretinere asumata printr-un contract se poate ulterior nova. Partile contractului pot incheia un nou contract, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere kristhinel_87 kristhinel_87 Buna ziua! Intrebarea mea este un pic mai ciudata. Este posibil ca intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa fie mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)