avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxe si timbre necesare pentru a obtine sentinta ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxe si timbre necesare pentru a obtine sentinta judecatoreasca definitiva

Ce taxe se platesc, si unde, in cazul in care doresc sa obtin o sentinta juecatoreasca definitiva, intr-un proces cu CNADR (rovigneta). Mentionez ca procesele au fost judecate pe raza altor localitati decat cea de domiciliu, respectiv judecatoria Deva si Buzau. Am sunat la cele doua judecatorii si am primit raspunsuri total diferite. In consecinta, cum ar fi corect sa procedez? timbre... taxe... plicuri autoadresate...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:56, 31 Ianuarie 2012
Ce raspunsuri ati primit?
Ar trebuie sa luati in seama ce a raspuns fiecare in parte.
nu se platesc taxe de timbru si timbre judiciare ptr procesele ce au ca obiect contestatiile proceselor verbale ptr neplata rovignetei....in conformitate cu dispozitiile art. Art. 36. din Ordonanta nr. 2/2001, ,,Plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, recursul formulat impotriva hotararii judecatoresti prin care s-a solutionat plangerea, precum si orice alte cereri incidente sunt scutite de taxa judiciara de timbru,,.
Pentru legalizare hotarare sau eleiberare certificat de grefa sa platesc taxe.
Probabil ca nu au inteles ce i-ati intrebat.
Cei de la Deva au cerut timbre judiciare de 0.30 bani, iar cei de la Buzau au cerut pe langa timbre sa achit o taxa de 2 lei la primaria Buzau si plic autoadresat. Problema este ca eu sunt la 300 km de Buzau, la care persoana de acolo mi-a raspuns foarte calm ca nu o intereseza .
Faceti cum v-au spus.
Se poate si prin posta.

In caz extrem se poate sa apelati la avocat din acea localitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal 15 zile - plangere contraventionala (permis suspendat 90 de zile) Nicoleta Sisca Nicoleta Sisca Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Daca termenul legal de 15 zile pentru depunerea contestatiei impotriva PV ... (vezi toată discuția)
Executorul face o somatie de plata cu greseli Klara77 Klara77 Buna ziua ! Am primit de la un executor , o comunicare prin care sunt somat sa platesc la el ,la birou,o suma reprezentand c/val taxa despagubire ( ptr ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta dodo2009 dodo2009 Buna seara Am primit 3 amenzi ca am circulat fara rovinieta pe 10, 11 si 18 sept 2011, a uitat ca a expirat (avea pe 1an). Le-a primit pe data de 10martie ... (vezi toată discuția)