Buna ziua! am si eu o problema legata de reducerea acordata pt impozitul p cladiri.Am fost azi la primarie sa-mi platesc impozitul pe casa si teren(stau la curte),avand si restanta din anii anteriori.Mentionez ca o prietena de-a mea si-a platit saptamana trecuta impozitul,fiind in aceeasi situatie ca mine si i s-a acordat o reducere de 25% la penalitati ,cu conditia sa-si plateasca si impozitul pt anul curent.Azi mie mi s-a spus ca nu mi se acorda nimik,pt ca am si niste amenzi de platit la masina(pentru care o sa-i dau in judecata pt ca acasa nu am primit decat 2 amenzi,iar ele ar fi cica 9,desi eu nu am cunostinta de celelate,ca urmare nu l paltesc pana nu sunt lamurita).Deci ideea e ca nu m i s-a acordat nici o reducere si mi-au spus ca in cazul in care platesc si amenzile si sunt la zi cu totul,mi s acorda o reducere ca prietenei mele de 25% la penalitati.Vreau sa stiu daca este legal ce fac cele de la impozite si taxe de la primarie,pt ca am auzit ca nu li se spune tutuoro de aceste reduceri ,iar daca omul nu stie plateste ca popa si totul e ok.
Astept un raspuns si multumesc anticipat! O zi buna!
In temeiul art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind codul de procedura fiscala,republicat,ce reglementeaza ordinea de stingere a datoriilor,"initial se achita amenzi,taxe si impozite aflate in urmarire si ulterior obligatiile fiscale curente"
Pentru amenzi,norma in vigoare permite formularea de plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV
am uitat sa mentionez ca sunt in concediu ingrijire copil si din cate stiu ,ca sa nu am probleme cu indemnizatia crestere copil,amenzile nu intra in noua lege potrivit careia ti s opreste indemnizatia daca nu ai efectuat plata impozitelor la stat.