avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... reducere impozit caldiri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

reducere impozit caldiri

Buna ziua! am si eu o problema legata de reducerea acordata pt impozitul p cladiri.Am fost azi la primarie sa-mi platesc impozitul pe casa si teren(stau la curte),avand si restanta din anii anteriori.Mentionez ca o prietena de-a mea si-a platit saptamana trecuta impozitul,fiind in aceeasi situatie ca mine si i s-a acordat o reducere de 25% la penalitati ,cu conditia sa-si plateasca si impozitul pt anul curent.Azi mie mi s-a spus ca nu mi se acorda nimik,pt ca am si niste amenzi de platit la masina(pentru care o sa-i dau in judecata pt ca acasa nu am primit decat 2 amenzi,iar ele ar fi cica 9,desi eu nu am cunostinta de celelate,ca urmare nu l paltesc pana nu sunt lamurita).Deci ideea e ca nu m i s-a acordat nici o reducere si mi-au spus ca in cazul in care platesc si amenzile si sunt la zi cu totul,mi s acorda o reducere ca prietenei mele de 25% la penalitati.Vreau sa stiu daca este legal ce fac cele de la impozite si taxe de la primarie,pt ca am auzit ca nu li se spune tutuoro de aceste reduceri ,iar daca omul nu stie plateste ca popa si totul e ok.
Astept un raspuns si multumesc anticipat! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: elynedelea , utilizator 17:19, 30 Ianuarie 2012
In temeiul art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind codul de procedura fiscala,republicat,ce reglementeaza ordinea de stingere a datoriilor,"initial se achita amenzi,taxe si impozite aflate in urmarire si ulterior obligatiile fiscale curente"
Pentru amenzi,norma in vigoare permite formularea de plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV
deci sa inteleg ca nu mi s-a acordat reducerea pt faptul ca nu am platit si amenzile?
am uitat sa mentionez ca sunt in concediu ingrijire copil si din cate stiu ,ca sa nu am probleme cu indemnizatia crestere copil,amenzile nu intra in noua lege potrivit careia ti s opreste indemnizatia daca nu ai efectuat plata impozitelor la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante? terorista2012 terorista2012 Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare impozit ovideo1 ovideo1 Doresc sa platesc impozitul anual, conform legii, insa cei de la Impozite ma obliga sa platesc si o asa zisa ''taxa de paza'' care ar fi fost aprobata de ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite - refuz eliberare fisa fiscala lyli lyli buna dimineata, am cumparat o masina in 2010 pe numele meu ieri am fost la financiar sa platesc taxele si impozitele ptr ea si sa o scot din evidenta urmand sa ... (vezi toată discuția)