Se poate executa silit un imobil(garsoniera) de catre o banca daca creditul pentru nevoi personale al proprietarilor a fost acordat doar pe unuia dintre soti in anul 2007?
Intrebarea noastra este daca conform Noului Cod Civil se poate executa silit acest imobil.
nu are nicio legatura cu noul cod civil.
teoretic, nu se poate executa daca banca nu demonstreaza ca e datorie comunca. Dar banca poate cere partajarea acelui bun si acordarea lui in proprietatea sotului debitor, cu obligatia platii sultei fata de celalalt sot. Dupa aceasta formalitate poate executa silit intreg imobilul.
pe noul cod civil insa, puteti sa schimbati regimul matrimonial, in comunitate conventionala si sa dati imobilul in proprietatea sotului care nu a semnat contractul de credit.
Daca banca nu demonstreaza ca e o datorie contractata pentru nevoile obisnuite ale casniciei, salvati casa.
Daca imobilul apartine ambilor soti, iar creditul e personal al unuia, banca va cere partajul bunului pt a executa silit doar partea datornicului.
Daca banca poate dovedi ca datoria e comuna, facuta pt a indeplini nevoi ale casniciei, poate executa intreg imobilul, dar nu direct, ci in urma unui proces in contradictoriu cu celalalt sot care n-are contract cu banca.
Imobilul(garsoniera) este cu legea 112. S-a facut in aprilie 2011 o promisiune de vanzare-cumparare intre proprietari si cumparator intrucat contractul de vanzare-cumparare se putea face doar in 2013. s-a platit aproape toata suma. S-a notat in Carte Funciara promisiunea, s-a predat posesia imobilului la data respectiva. In octombrie 2011li sa adus la cunostiinta printr-o somatie ca imobilul va fi executat silit de o banca de la care proprietarii au primit un credit de nevio personale in 2007.Creditul a fost luat doar de unul din soti. In acest caz banca poate executa imobilul intreg s-au partial?Exista vreo posibilitate ca promitenti cumparatori sa ramana in imobil?
Executare silita
piscot2011
Buna ziua,
As dori sa stiu in ce masura poate executa banca un imobil vandut cu rezerva proprietatii pana la achitarea lui de catre cumparator. Mai in ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort
orzi
buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)