Buna ziua,
As dori sa stiu in ce masura poate executa banca un imobil vandut cu rezerva proprietatii pana la achitarea lui de catre cumparator. Mai in detaliu, fratele meu a contractat credite in valoare de 30.000 de ron si nu mai reuseste sa achite ratele. In 2012 i am vandut garsoniera, proprietate personala lui si mamei mele, dar am specificat in contract ca trecerea la noii proprietari se va face doar in momentul in care banii vor fi platiti integral. Am specificat in contract de asemenea si ratele lunare pe urmatorii 30 de ani. Intrebarea mea este, daca in acest caz, banca il poate executa silit pe fratele meu, scotand imobilul la vanzare.
Va multumesc!
Banca ar avea posibilitatea sa va achite intreaga suma stabilita pentru vanzarea garsonierei.
Astfel fratele si mama ar deveni proprietari.
Pentru a solicita executarea, Banca va trebui sa solicite si partajarea garsonierei intre coproprietari (frate, mama si alti coproprietari daca sunt) si, daca ar cadea imobilul in mainile fratelui, poate continua executarea, altfel banca va urmari doar sulta ce urma a fi primita de catre frate.
Totul este la nivel teoretic.
Interesul practic ar fi determinat de raportul sumelor ce trebuiesc achitate catre toti creditorii, nivelul creantei si pretul de piata al imobilului.
doar cota pe care a cumparat-o el o poate scoate la licitatie si dvs ati fi cel care primeste intai banii pe care vi-i datoreaza.
daca se ajunge la executare silita imobiliara, fratele poate contesta.
chiar daca vanzarea e facuta cu rezerva proprietatii? Si inca un lucru, creditele lui sunt de nevoi personale, nu le a luat pentru a-si achita imobilul. De ce sa ii plateasca lui banca contravaloarea imobilului, cand creditele lui nu au legatura cu imobilul respectiv? Doar pentru a face executarea silita?
ce vreau sa spun: atata timp cat contractul de vanzare cumparare intre mine si fratele meu e facut cu rezerva proprietatii, inseamna ca el nu e proprietar pentru ca nu a achitat integral imobilul si atunci banca nu are ce executa din partea lui, pentru ca el nu are nicio parte deocamdata...sau ma insel?
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)