avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA

Buna ziua,parintii mei au o societate,PFA pe numele tatalui meu care tocmai a decedat.Cum se procedeaza la trecerea pe numele unui alt membru al familiei?Ce acte sunt necesare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgabit , utilizator 17:29, 31 Octombrie 2008
Va trebui sa radiati acest PFA si sa infiintati un nou PFA.
Art. 21, litera a din OUG nr. 44/2008 este eplicit cu privire la speta dumneavoastra.
In primul rand, nu se confunda "societatea" - cum spuneti dvs. - cu "PFA", fiind reglementate de acte normative si cu prevederi diferite.
Daca in situatie, tatal dvs. a fost inregistrat ca PFA se aplica OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale:
Art. 21. - (1) PFA isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) prin deces;
(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Condoleante pentru pierderea suferita ... din pacate in privinta PFA-urilor legea e foarte clara: dispare subiectul, dispare si PFA-ul.

Va trebui sa procedati la radierea PFA-ului de pe numele tatalui decedat printr-o cerere de radiere la Reg Com avand atasata o copie dupa certificatul de deces.

Daca doriti sa continuati "afacerea" va trebui sa urmati procedura de infiintare a unui PFA pe unul dintre membrii familiei ramas in viata.
sighiartaucosmin a scris:

Condoleante pentru pierderea suferita ... din pacate in privinta PFA-urilor legea e foarte clara: dispare subiectul, dispare si PFA-ul.

Va trebui sa procedati la radierea PFA-ului de pe numele tatalui decedat printr-o cerere de radiere la Reg Com avand atasata o copie dupa certificatul de deces.

Daca doriti sa continuati "afacerea" va trebui sa urmati procedura de infiintare a unui PFA pe unul dintre membrii familiei ramas in viata.

este nevoie ca acel membru al familiei sa fie calificat ca ,lucrator comercial?
DA.

Alte discuții în legătură

Calitatea de coasigurat medical daca detin un pfa nicaling nicaling Detin un PFA de taxi caruia i-au expirat licentele anul acesta si nu mai doresc sa continui activitatea din cauza costurilor ridicate. Daca am depus deja ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa la decesul titularului sc4cont sc4cont buna ziua, Sotul meu a decedat in 27,05,2014,era PFA,as dori sa desfiintez,radiez,societatea. Am citit in forum ce acte sunt necesare,dar nu am intalnit un ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o intrebare: Am un pfa de traduceri infiintat din august si as dori sa-l inchid, dar dupa aceea sa pot activa ca ... (vezi toată discuția)