avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incadrarea juridica a faptelor din plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incadrarea juridica a faptelor din plangere

S-a facut o plangere impotriva unor procurori si politisti, fara a se specifica incadrarea juridica a faptelor. Procurorul da NUP pt. infractiunea 264 C.pen. -favorizarea infractorului. Procurorul general mentine NUP-spunand ca nu s-a facut cu "rea-credinta ". Intrebarea este daca procurorul nu era obligat sa lamureasca cauza sub toate aspectele, asa cum spune art.202C.p.pen. si sa cerceteze faptele si sub incidentul art.249 C.pen.-neglijenta in serviciu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 19:55, 30 Ianuarie 2012
Nu se poate răspunde la întrebarea dumneavoastră în lipsa mai multor elemente concrete.

Care a fost fapta despre care discutăm ? Ce anume a făcut, sau nu a făcut, poliţistul ?
Nu au intervenit la infractiunea flagranta de furt, fac cercetari penale pe baza unor falsuri, tergiverseaza cauza timp de 10 ani etc.
După cum descrieţi dumneavoastră speţa, este prea complicată pentru a se formula un răspuns în lipsa consultării dosarului. Aveţi angajat un avocat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de favorizare a infractorului alexandra.a1404 alexandra.a1404 Buna ziua. Am cateva intrebari in legatura cu intrunirea elementelor constitutive ale ale infr. legiferate de art.264 C.pen. : 1. Daca impotriva persoanei ... (vezi toată discuția)
Plangere adresata procurorului general al parchetului curtii de apel alexandra.a1404 alexandra.a1404 Am depus o plangere impotriva organelor de cercetare si a procurorilor ce au lucrat la un dosar penal , la DNA, care a verificat doar ... (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului ....sfat va rog raulbalaur raulbalaur As dori sa stiu daca pot raspunde penal daca ascund o persoana care are un mandat de arestare .Precizez ca persoana respectiva este o ruda apropiata un ... (vezi toată discuția)