avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de munca

cum pot afla daca contractul meu de munca este inregistrat sau nu?pe contract am o stampila de la itm dar nu am scris nr de inregistrare in registrul general de evidenta a salariatilor.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bucur_marcela , utilizator 16:54, 10 Noiembrie 2008
Pe exemplarul dvs. din CIM se afla stampila de la ITM si un numar si o data. Acel numar este numarul de CIM cu care a fost inregistrat la ITM (este un numar de 7 cifre).
Inregistrarea in Registrul general de evidenta a salariatilor se face de catre angajator inainte de inregistrarea la ITM si are un numar diferit de acesta.
Daca aveti dubii asupra CIM, mergeti cu exemplarul dvs. la ITM sa va confirme ca este inregistrat la ei.
andreea andreea a scris:

cum pot afla daca contractul meu de munca este inregistrat sau nu?pe contract am o stampila de la itm dar nu am scris nr de inregistrare in registrul general de evidenta a salariatilor.Va multumesc.


Acel numar din registrul de evidenta al salariatulor trebuie dat de catre angajator .... pe langa stampila de la ITM trebuie sa aveti un numar si o data de inregistrare dat de actre inspectorul ITM.
Ce se poate face in cazul unui contract individual de munca inregistrat la itm cu inceperea activitatii cu o data care pica sambata iar firma respectiva nu desfasoara activitate sambata?
Nu conteaza daca CIM are ca data de incepere o zi nelucratoare.
Ce va face sa credeti ca ar fi ceva dubios? Ar insemna ca nu putem incheia niciodata CIM cu data de 1 sau 2 ianuarie, fiindca sunt zile nelucratoare?
Fiti fara grija, este legal incheiat CIM daca inceperea activitatii este cu o zi nelucratoare.
imi e teama ca in cazul unui control sa nu li se para suspect faptul ca acel contract este inceiat cu o data dintr-o zi nelucratoare.Pentru ca sunt absolut convinsa ca in momentul in care lau inregistrat nu sau uitat la data decat daca se incadreaza in cele 20 de zile necesare pentru efectuarea inregistrarii.
Va multumesc frumos pentru raspuns si sper sa fie bine asa.

Alte discuții în legătură

Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)
Angajare legala? Wosret Wosret Buna seara, Am semnat pe 13 martie un contract de munca, urmand ca exemplarul meu sa-mi parvina in original, indata ce va fi semnat si de Directorul General ... (vezi toată discuția)
Contract munca motocclaudia motocclaudia Pe data de 27.10.2010 am semnat inchiderea CIM cu acordul ambelor parti. Am vorbit cu ei si ei spun ca inca nu au inchis CIM al meu, sau ca nu au depus nimic ... (vezi toată discuția)