avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor

Sunt singura la parintii acestia au decedat in 2002 respectiv in 2008.Cum pot obtine un certificat de mostenitor, avand in vedere ca nu am gasit un act de proprietate anume, doar evidentele din registrul agricol al comunei?Ce demersuri trebuie sa fac?Ce acte dovefitoare tebuie prezentate la notar, si ce costuri estimative ar fi ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:18, 30 Ianuarie 2012
Sunt mai multe detalii pe care ar trebui sa le prezentati pentru a primi un raspuns pe masura. S-a facut acceptarea mostenirii? Cine sunt mostenitorii? Cine sunt 'parintii acestia" ?
Sunt singura mostenitoare a proprietatii parintilor mei , care au decedat cum am spus in 2002 si 2008.As vrea sa obtin un certificat de mostenitor in conditiile relatate mai sus.Cum trebuie sa procedez? Multumesc pentru promptitudine!
La dezbaterea succesiunii tb sa prezentati certificatele de deces ale parintilor, certificatul dvs de nastere, eventual de casatorie daca sunteti casatorita, actele de proprietate asupra imobilelor detinute de parinti, 2 martori care I au cunoscut f Bine pe defuncti, certificate fiscale pt imobile. Succesiunea se dezbate la notarul de e raza judecatoriei unde ultimul defunct a avut domiciliu. Succesiunile se vor dezbate succesiv dupa ambii parintii si se va elibera un singur certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor Zetu Elena Zetu Elena Sunt singura mostenitoare a proprietatii parintilor mei , care au decedat in 2002 si 2008. Cum pot obtine un certificat de mostenitor, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor picasso05 picasso05 Tatal meu a decedat, sotia traieste, sintem 2 frati care locuim in usa, cum putem obtine un certificat de mostenitor (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)