avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum i-mi recuperez partea dintr-un bun cumparat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum i-mi recuperez partea dintr-un bun cumparat impreuna?

Buna ziua,
am convietuit cu un barbat 6 ani de zile fara insa a ne casatori,am locuit la aceeasi adresa (i-am facut buletin pe adresa parintilor mei).In perioada cat am fost impreuna am cumparat o masina cu 7200 euro pentru care am facut un imprumut la banca,o parte pe numele lui si o parte pe numele meu,masina a fost inregistrata pe numele lui el avand permis de conducere.De un an de zile ne-am despartit el a plecat la lucru in Franta si a dus si masina cu el,dupa ce ne-am despartit mi-a spus ca i-mi va da partea mea din masina la valoarea actuala a acesteia dar acum tot amana spunand ca nu are de unde pentru ca si-a platit ratele pe care le-a lasat restante.
Avand in vedere faptul ca nu am fost casatoriti am vreo sansa sa-mi recuperez banii in instanta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:22, 30 Ianuarie 2012
Da aveti sanse mari, mai ales cu modificarea codului civil, fiind reglementat acum si concubinajul, avand asemari mari cu casatoria.
Trebuie sa apelez la un avocat pentru a face acest lucru in instanta?
va multumesc
Daca nu puteti proba ca ati platit impreuna pretul, nu veti avea castig de cauza. Incercati sa obtineti de la fostul concubin un inscris in care sa-si recunoasca acea datorie.
aveti aici un caz asemanator
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la proprietate dupa concubinaj anninutza anninutza Buna ziua! Am o ruda care traieste in concubinaj cu un barbat de 3 ani in casa ei, mostenire de la parinti. Ne-ar interesa sa aflam daca ei se despart, ... (vezi toată discuția)
Casatorie sau uniune consensuala ? Costinel Burca Costinel Burca Dupa ce am citit acest forum , am vazut ca nu s-a inteles prea bine care este diferenta dintre casatorie si uniunea consensuala , asa ca este bine sa fie ... (vezi toată discuția)