avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la proprietate dupa concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la proprietate dupa concubinaj

Buna ziua! Am o ruda care traieste in concubinaj cu un barbat de 3 ani in casa ei, mostenire de la parinti. Ne-ar interesa sa aflam daca ei se despart, barbatul are dreptul la ceva din proprietate? Ruda mea a auzit ca daca un cuplu traieste in aceeasi casa 5 ani, chiar si fara sa fie casatoriti legal, dupa ce se despart au drepturi egale asupra proprietatii in care au convietuit. Este adevarat? Ce valoare are concubinajul in fata legii? Multumim!
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 16:19, 13 Martie 2013
Nu va avea drept de proprietate nici dupa 5, nici dupa 100 de ani.
Nu are dreptul la proprietate, deoarece casa nu este dobandita in timpul concubinajului, ci e mostenire de la parinti, asa ca....nu primeste nimic
Va invit sa cititi comentariul meu si al colegilor pe un subiect asemanator:
www.avocatnet.ro/content/for...

In mod particular, casa despre care vorbiti fiind mostenita, este bun personal si nu ar intra la vreun partaj.

La modul general, nu exista vreo lege care sa reglementeze relatiile de concubinaj, cu atat mai putin drepturile de proprietate pe care le-ar dobandi in timp in urma relatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj andreea_smadu andreea_smadu In conditiile in care o femeie cu doi copii,rezultati dintr-o casatorie incheiata printr-un divort,traieste in concubinaj cu un alt barbat,iar dupa aproximativ ... (vezi toată discuția)
Cum i-mi recuperez partea dintr-un bun cumparat impreuna? macaroana macaroana Buna ziua, am convietuit cu un barbat 6 ani de zile fara insa a ne casatori,am locuit la aceeasi adresa (i-am facut buletin pe adresa parintilor mei).In ... (vezi toată discuția)