avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Buna seara,sunt nascuta in anul 1956 luna,iunie 22.Sunt angajata in invatamint din anul 1976 1`.09.In acesti ani am lucrat 15 ani cu elevii cu CES,beneficiez de reducere la virsta de pensionare?Cind voi putea iesi la pensie de Limita de virsta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gicu53 , utilizator 20:08, 6 Februarie 2012
Presupun ca intrebati pentru altcineva. Persoana pentru care intrebati poate beneficia de:
-pensie anticipata partiala la varsta de 55 de ani si 5 luni, intrucat a realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 5 luni. In prezent indeplineste ambele conditii pentru a solicita pensie anticipata partiala.
-pensie anticipata tot la implinirea varstei de 55 de ani si 5 luni, daca va realiza stagiul de cotizare de 38 de ani si 5 luni prevazut de lege;
-pensie pentru limita de varsta in noiembrie 2016, la implinirea varstei standard de pensionare de 60 de ani si 5 luni.
Ati intuit foarte bine,o cunostinta apropiata .Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare SzegediEva SzegediEva Buna ziua! Am 55 ani in 1o.sept. Sont profesor. Din 1976 lucrez in invatanant incontinuu. Cand pot sa cer pensionare si la ce fel sunt indreptatit? Cu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala la 55 ani cu 35 ani vechime neintrerupta in invatamant? ContSters224470 ContSters224470 Mama mea e nascuta in septembrie 1956 (55 ani impliniti). Are 35 de ani vechime (neintrerupta) in invatamant (ca educatoare). Conform casei de pensii Suceava, ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua.Sotia mea este nascuta in data de 24 09 1957 si are vechime in munca de 35 ani. Cand poate iesi la pensie normal, anticipata,sau anticipata partial? ... (vezi toată discuția)