avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC daca sunt persoana incadrata in grad de handicap?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC daca sunt persoana incadrata in grad de handicap?

buna , cumnata mea are diabet de 17 ani si beneficiaza de pensie de handicap de gradul 2 , ar dori sa faca un copil si vrea sa stie daca ea va primi cele 600 ron ? unde trebuie sa se intereseze la casa de pensii?
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 11:42, 2 Februarie 2012


tudorvaleriu a scris:

dianami:

Art.12 din Legea 448/2006, din care ati citat dvs., a fost abrogat prin OUG 124/2011:

Art. VII
(1) Prezenta ordonanta de urgenta intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2012.
(2) La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga art. 12—14, precum si art. 58 alin. (8) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1 din 3 ianuarie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si orice alta prevedere contrara.



art.12 a fost, intr-adevar abrogat dar in OUG 124/2011 se regaseste modificat pentru ca a aparut termenul de persoana cu dizabilitate iar sumele sunt raportate la ISR:

Art. IV
punctul 31,
art.32, alin.(2)

(2) Persoana cu dizabilitate gravă sau accentuată care are în întreţinere un copil şi care nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi indemnizaţiei lunare aferente beneficiază de sprijin lunar în cuantum de 0,9 ISR până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv de 0,3 ISR pentru copilul cu vârsta cuprinsă între 2 şi 7 ani.
dianami:

1. - Aveti perfecta dreptate si eu, in raspunsul meu, trebuia sa vin cu completarea facuta de dvs. azi.
- Prevederea respectiva a fost transferata in OUG/2010.

2. - Cred ca nu o sa mai apuc ziua cand vom avea si noi, in Romania, legi clare si care sa tina maca un an, daca nu mai mult.
- M-am saturat de modificari aduse peste noapte!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
@tudorvaleriu

Si eu m-am saturat.
Din pacate vor mai apare modificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana cu dizabilitati si cu copii in ingrijire beneficiaza de ajutor de la stat? Tarzan2012 Tarzan2012 Ciudate mai sunt legile acestea si multe abrogate,iata de ce: Persoana de care va zic,este persoana cu handicap accentuat. Acesta nu are nici un venit,decat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani dianamitru dianamitru am o prietena care are o fetita de 3 anisori, impliniti in seara de revelion. fetita este incadrata in caz de handicap grav de cand era mica. prietena mea imi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in paralel cu indemnizatia crestere copil cu handicap augustinandreea augustinandreea buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Am nascut in 2011 un baietel si am intrat din somaj in indemnizatie.La doi ani am prelungit ... (vezi toată discuția)