avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O problema majora cu o reziliere de contract!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O problema majora cu o reziliere de contract!

Am o problema foarte serioasa si grea cu avocatul care m-a reprezentat intr-un dosar penal. Eu sunt parte vatamata. In fond, am obtinut o sentinta prin care instanta a obligat societatea de asigurare care a provocat accidentul sa-mi plateasca daunele morale (doar o parte) si materiale si a respins diferenta de daune morale pana la intregul sumei pretinse. In recurs, instanta a respins actiunea mea, anuland toate cheltuielile obtinute prin sentinta de fond si bineinteles retrimitandu-l la instanta de fond spre rejudecare. Desigur, ca eu nu mai am bani sa mai platesc drumurile/ plimbarile inutile ale acestui avocat care nu-si face meseria cum trebuie. In contractul de asisitenta a scris cu mana sa faptul ca doreste 10% din suma obtinuta, daca e doar o parte din total sau un sfert din totalul sumelor pretinse. Acum cand i-am zis ca vreau sa reziliez contractul si sa renunt la serviciile sale m-a amenintat ca face demersuri la Barou sa ma oblige sa-i platesc 10% din munca depusa pana la momentul actual. Nu a vrut in schimb sa-mi dea nici un temei legal in momentul in care i l-am solicitat.
Va rog foarte mult sa ma indrumati cum sa procedez, deoarece sunt intr-o situatie crancena atat financiar, cat si moral (prin amenintarile ce mi-au fost aduse de avocat; precizez ca din pacate nu am martori la discutia respectiva, fiind doar noi doi in biroul sau).
Va multumesc, anticipat. George
Cel mai recent răspuns: Georgian2all , utilizator 16:41, 31 Ianuarie 2012
Este mai simplu daca expune-ti situatia in mod sincer.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
ContSters140930, utilizator
Aţi plătit până acum ceva ? În contract era specificat şi un onorariu fix, pe lângă onorariul de succes despre care ne-aţi spus ?

Mihai Gaita a scris:

Aţi plătit până acum ceva ? În contract era specificat şi un onorariu fix, pe lângă onorariul de succes despre care ne-aţi spus ?

I-am platiti doar cheltuielile de deplasare metionate expres in contract. Im rest, nu am platit nimic. In contract scrie ca doreste 10% din orice suma castigata sau un sfert daca s-ar fi obtinut intreaga suma solicitata prin actiune. In contract nu e specificat nici un fel de onorariu, nici fix, nici de niciun fel. Exact ce am zis mai sus, e scris de mana sa in contract.

P.S. Inca nu pot face public numele acestui avocat.
Dacă ceea ce ne spuneţi este exact, şi dacă nu există prevăzut în contract nici un fel de onorariu fix, atunci ne aflăm în prezenţa unei clauze de "quota litis", care este prohibită de lege.
Va rog, sunteti amabil sa imi explicati putin?! Nu inteleg deloc ceea ce ati scris mai sus.
Decizia mea, e ca doresc sa reziliez acest contract cu avocatul respectiv, tocmai pentru ca nu s-a tinut de treaba si i-am platit degeaba fiecare drum din Bucuresti, catre instanta la care a avut loc procesul. Acum tine mortis si refuza sa-mi inapoieze dosarul, si-mi solicita acesti bani, pe care nu i-a castigat si mai rau, instanta a intors dosarul spre rejudecare.
Nu pot sa inteleg cum poate si cine i-ar da castig de cauza in cazul in care ar face aceasta cerere catre barou? Cum sa-i platesc niste bani in situatia in care dansul nu mi-a facut nimic in dosar!?
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Georgian2all, utilizator

Alte discuții în legătură

Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Pact de quota litis / onorariu de succes 2222 2222 Buna seara, Pentru ca nu am ajuns la o interpretare corecta a acestui pact, imi permit sa expun o speta la care va rog sa ma consiliati: Avem un ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)