Problema e ca acest avocat nu a facut nimic din proprie initiativa. Eu l-am impins de fiecare data, la fiecare termen sa mearga acolo, sa se prezinte, sa ma reprezinte; altfel nu s-ar fi prezentat (asa cum am zis, mi-a repretat de nenumarate ori ca dosarul meu nu e important si ca are altele mult mai importante ca al meu). Consider ca astfel de afirmatii nu se fac de catre un avocat , clientului sau. In plus mi-a reprosat cu vehementa ca si-a "sacrificat" masina, si timpul, in conditiile in care i-am platit fiecare drum conform prevederilor contractuale. Asa ca doresc aceasta reziliere, tocmai datorita faptului ca nu vreau sa mai irosesc banii pentru ca dl avocat sa-mi reproseze de fiecare data ca dosarul meu e insignifiant si ca are alte treburi de facut; precum si ca masina dansului e afectata de acest drum. Iar ca o concluzie finala, tinand cont de cele expuse, vreau sa ma reprezint singur indiferent de solutia finala, avand in vedere ca toata "munca" dl. avocat a adus acest caz la acelasi stadiu din care l-a preluat. Iar inainte de a-l da dansului, m-am reprezentat singur (dansul l-a luat doar pe recurs).
Eu va multumesc pentru raspunsurile date.
Credeți-mă un avocat vă poate reprezenta interesele mult mai bine decât puteți dvs., mai ales dacă nu aveți studii juridice.
V-ați gândit vreo secundă că s-ar putea să fie culpa dvs. ca procesul a ajuns din nou în fața Instanței de fond (mai ales dacă v-ați reprezentat singur în fața primei instanțe)??? (Faptul că s-a trimis spre rejudecare înseamnă, mai pe înțeles, că a fost comisă o greșeală în primă instanță)
Ce vină are avocatul că a încercat să câștige procesul în totalitate, lucru pentru care presupun că l-ați și angajat???
Dacă erați de acord cu sentința primei instanțe, de ce v-ai mai angajat avocat pentru recurs??? Sau v-ați răzgândit pe parcurs???
Nu vă supărați că vă întreb, dar dvs. v-ar place să munciți degeaba??? Practic el, din câte spuneți, nu a încasat niciun onorariu până în prezent, dvs. achitându-i doar cheltuielile, nu și timpul pierdut, efortul intelectual, activitatea depusă până în momentul de față.
Pactul de quota litis este interzis avocatului tocmai din astfel de considerente (că se poate ajunge să nu-i fie plătită munca, timpul, efortul intelectual, etc), avocatul având o obligație de mijloace și nu de rezultat...
Nu știu ce profesie aveți, dar nu cred ca v-ar conveni să munciți și să nu fiți plătit.
Și încă ceva, ar trebui să fiți conștient că activitatea unui avocat nu constă doar în prezența la termene în sala de ședință, mai sunt multe altele.
Din punctul meu de vedere, luând în calcul cele expuse de dvs., nu aveți motive suficiente pentru rezilierea contractului, eventual pentru anularea acestuia, dacă într-adevăr contactul conține un pact de quota litis, oricum încercați să discutați și să păstrați o relație cât mai profesională, fără a ajunge la reproșuri din nicio parte, asta dacă mai e posibil, dacă nu....
Vă urez succes!
Doamna/domnisoara, in prima instanta, tocmai ca am castigat o buna parte din sumele pretinse de mine. Recurs au facut celelalte parti din dosar, iar av. mi-am angajat doar ca sa-mi apere interesele sa raman cu exact aceeasi suma, nu am vrut bani mai multi, dar nici sa-mi fie anulati cei deja castigati initial.Cat despre munca pe gratis, fiecare stie cat si cum sau daca e platit. La celelate puncte nu va voi raspunde, pentru ca e o situatie complicata si mi-ar lua prea mult timp sa detaliez pe intelesul tuturor.