Am vandut niste actiuni pe care le detineam in alta tara(Franta) unde deja s-a retinut impozit de 24%, cum procedez cu declararea acestui tip de venit, pana cand trebuie sa o fac si ce formular trebuie sa folosesc?
Daca prin legea dublei impozitari eu nu ar mai trebui sa mai platesc nimic si nu declar aceste venituri ce se intampla?
Declaratia se depune anual,pentru anul precedent, pana la 25 mai, din cate stiu eu; completati declaratia 200 (pentru veniturile realizate anul trecut) Impozitul in Romania este de 16% (transfer titluri in companii inchise). Aici nu mai aveti nimic de plata.
Impozitul de 24% deja achitat in Franta reprezinta credit fiscal extern; legea spune ca el insa nu poate sa fie mai mare decat impozitul pe care l-ati plati in Romania pentru acelasi lucru. Deci, nu mai mare de 16%. Cu suma corespunzatoare (16% aplicat la valoarea tranzactiei) va veti regulariza impozitul pe venit pe care il veti datora pe viitor in Romania.
Sa aveti o dovada scrisa a faptului ca s-a achitat impozitul in Franta pe care sa o atasati la declaratie.