buna seara.
in urma unui accident rutier petrecut in urma cu 3 saptamani cu urmari foarte grave adica,1 deces, interventie chirurgicala de ugenta la mine si masina avariata total. Intrebarea mea este ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi castiga drepturile care reies din polita de asigurare a vinovatului?.Mentioneaz ca am si polita CASCO pentru autoturismul meu Va multumesc !
Cel mai indicat in situatia dumneavoastra este sa solicitati despagubirea pentru masina pe Casco pentru a nu preintampina probleme in acest sens.... acestia se vor indrepta ulterior cu regres catre societatea asiguratoare pe RCA.
Pentru daune morale, vatamari corporale si decese va constituiti parte civila in instanta pentru a chema in garantie asiguratorul. Cel mai indicat in astfel de cazuri este sa apelati la firme specializate in domeniu (case de avocatura) cu care sa semnati o intelegere cu privire la plata procentuala din suma obtinuta.... astfel evitati micile intelegeri intre avocati si partea vinovata.
Puteti obtine pentru toate acestea sume destul de considerabile, in functie de gravitatea situatie, ... in cazul dumneavoastra ... cu interventie chirurgicala si deces se poate obtine lejer peste 100.000 euro (ca sa va faceti o idee). Toate astea in ideea in care nu renuntati la pretentii sau nu va intelegeti cu partea vinovata pentru sume modice.
Sugestia mea.... nu iertati nimic.... nici ei nu ne iarta.
Recomandarea ar fi sa deschideti dosar de dauna pe RCA-ul vinovatului (asta in cazul in care nu ati fost dvs vinovat) si sa solicitati atat daune materiale cat si vatamari corporale.