avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontare zi nelucrata - conditii meteo nefavorabile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontare zi nelucrata - conditii meteo nefavorabile

buna ziua
am o problema in unitate. sapatamana trecuta cand au fost ninsorile acelea groaznice , nu s-a putut ajunge la munca( practic drumul de acces spre unitate a fost inchis). toti angajatii au fost nevoiti sa ramana acasa sau sa se intoarca din drumul spre serviciu. cum ar trebui pontata acea zi? angajatii nu doresc pontarea din zilele de CO pt ca ei sustin ca au vrut sa vina la serviciu dar nu s-a putut ajunge. cum ar trebui sa procedez in acest caz cu ziua libera?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 16:01, 31 Ianuarie 2012
Ar fi mai multe solutii:
- fara salar
- ca zi lucrata, urmand ca salariatii sa recupereze aceasta zi in alta perioada, mai "calda" sau cate una-doua ore pe zi in plus la program
- ca zi libera platita, in contul unor ore suplimentare care se vor face ulterior, daca este cazul.
- ca zi libera platita, in contul zilei de nastere sau alt eveniment deosebit, depinde daca aveti asa ceva prevazut in CCM sau regulamentul intern.

Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
ana-cer, moderator
Eu as alege varianta.... zi platita cu recuperare pe parcurs.
Recuperarea pe parcurs ar putea insemna ca intr-un interval de 2 saptamani (stabilit de dvs, si bine ar fi sa fie stabilit dupa ce trece vremea rea!) salariatii sa lucreze cate o ora in plus, pana la recuperarea celor 8 ore de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariatii delegati - la dispozitia angajatorului pe durata transportului?? marcela.merdariu marcela.merdariu Buna ziua! Salariatii unei societati comerciale au fost trimisi in delegatie in strainatate pentru cateva zile. Avand in vedere ca drumul de intoarcere a ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare platite simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sunt noua in domeniu si am nevoie de putin ajutor va rog frumos. 1. In cazul orelor suplimentare ( ma refer la cele legale 48 ore/saptamana), in ... (vezi toată discuția)
Neacordarea concediului de odihna,a zilelor de recuperare si a zilelor de sarbatoare legale marinvasile marinvasile Buna ziua.Muncesc la o multinationala producatoare de cablaje electrice auto.La inceputul lunii decembrie am semnat o hartie prin care imi exprim acordul de a ... (vezi toată discuția)