avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune rca pentru vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune rca pentru vatamare corporala

Buna ziua!In urma unui accident provocat de un alt autoturism,mama mea ,care se afla in masina cu mine a suferit politraumatisme,fractura brat drept,fractura omoplat stang,traumatism puternic picior drept.Ca urmare are ambele brate imobilizate si se deplaseaza doar susutinuta de altcineva.Va rog sa-mi spuneti ce obligatii are asiguratorul RCA al persoanei vinovate si ce acte trebuie sa depun la dosarul de daune.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:42, 31 Ianuarie 2012
dovada traumatismelor si cheltuielilor le faceti cu certificatul medico-legal precum si cu chitantele prin care ati efectuat plati pentru insanatosirea acesteia.
Nu am precizat ca am angajat o femeie care sa o ingrijasca pe mama-sa-i dea sa manance ,sa o duca la baie,toaletare,ea practic nu poate face nimic.Fisa medicala cuprinde toate traumatismele mentionate si repaus total cel putin 4 saptamani.Multumesc oricum!
Asiguratorul este obligat sa plateasca
-daune materiale
-daune legate de cheltuieli interventii/tratamente medicale legate de vatamarea corporala
-daune morale legate de suferinta victimei.
Pentru toate cele enumerate, mai putin daunele morale, trebuie sa aveti dovezi (inscrisuri)
Daunele morale sunt solicitate si aprobate in instanta, functie de experienta/credibilitatea si puterea de convingere a solicitantului.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

-ce acopera rca in caz de accident? cristi_afrim cristi_afrim - am avut joi 08/09/2011 un accident cu baiatul ,din accident a rezultat ca nefiind vinovat,( dar ca de obicei cei nevinovati au de suferit mai mult ),are un ... (vezi toată discuția)
În urma unui accident rutier s-a stabilit culpă comună. se pot obține daune morale în acest caz, și dacă da, cum se pot proba? Nata88 Nata88 Buna ziua, Accident rutier, s-a stabilit culpa comuna. Una dintre victime a suferit vatamare corporala: - spitalizare 2 saptamani - interventie la abdomen ... (vezi toată discuția)
Accident pieton Andrei.75 Andrei.75 Buna ziua. As avea nevoie de câteva îndrumări in ceea ce privește drepturile unui pieton accidentat, pe trecerea de pietoni Acesta a fost acroșat pe ... (vezi toată discuția)