avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

ipoteca

buna ziua

in iulie 2009 am facut un contract de ipoteca unde mis-a spus ca acest contract este pentru o luna iar acum am primit somatie de la creditor pentru executare .in contractul de ipoteca apare acest paragraf '' creditorul isi rezerva dreptul de a reinnoi inscriptia ipotecara si privilegiile cu privire la imobilul ipotecat prin prezentul contract ,inauntrul intervalului de 1 luna prevazut de art.1786 din codul civil.''mentionez ca nu am primit nici o instiintare de reinnoire a ipotecii .va rog sa imi spuneti daca pot fii executata .ipoteca nu este ptr. banca.ci la un furnizor de marfa.va rog,sa imi spuneti ce pot sa fac

[editat- scris cu majuscule]
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:29, 31 Ianuarie 2012
Art.2343 Noul Cod Civil defineste ipoteca ca fiind un drept real asupra bunurilor mobile sau imobile, afectate executarii unei obligatii, iar in art.2344 NCC se arata ca ipoteca subzista cat timp exista obligatia pe care o garanteaza.
Prin urmare, atat timp cat nu ati platit datoria pentru care a fost instituita ipoteca, aceasta va grefa in continuare bunul asupra caruia a fost instituita.
S-a precizat ca ipoteca e incheiata in 2009, asadar noul Cod Civil, nu are aplicare.
Art. 1786 vechiul cod civil prevede un termen de 15 ani, nu de 1 luna.
Sunteti sigur ca ati incheiat o ipoteca ptr o luna? Ipoteca e reglementate de principiul dublei specializari adica subzista pana la plata integrala a creantei garantate, in intervalul celor 15 ani prevazuti de art. 1786.
O ipoteca nu poate fi incheiata ptr o luna. Poate creditul in marfa trebuia platit intr-o luna.
Da, imi cer scuze, nu am observat ca era vorba de anul 2009 #-o
Oricum, cele spuse cu privire la existenta ipotecii pana la stingerea obligatiei garantate sunt valabile si pentru ipotecile instituite conform dispozitiilor Vechiului Cod Civil.
Sigur, subzista.
Cred ca mai sus ati vrut sa spuneti "va greva" si nu va grefa. :)

Sunt sigur ca termenul de 1 luna era prevazut pentru plata si nu ptr existenta garantiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie ipoteca imobil Selenus Selenus Buna ziua, problema este urmatoarea: pentru un credit ipotecar ce trebuia sa se incheie in 1993 (ultima rata) care este termenul de prescriptie? Adica de la ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca banca albina din 1946 tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa ma ajutati intr-o problema.In cartea funciara am inscrisa o ipoteca in anul 1946 in valoare de 5.000.000 lei in favoarea Bancii ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)