buna seara , din cauza ca sunt intr-o situatie delicata sunt nevoit sa recurg la toate mijloacele de informare de care dispun referitor la lichidarea unui srl , si anume la concret am un srl fara activitate din 2003 , am infiintat societatea cu profil instalatii electrice sisteme alarmare si antiefractie si pentru ca nu am obtinut autorizarile necesare in domeniu si m-am lasat pagubash ca nu le puteam obtine, cheltuieli zero, cont in banca zero,doar la fisc am predat anual declaratie pe propria raspundere ca nu am venit si nici un fel de activitate pana in prezent ,acum ca ma nelinisteste este ca am primit citatie la proces adica firma mea fara activitate si venit zero este reclamata de camera de comert si industrie ca nu am depus nici un fel de act de la infiintare pana in prezent ceva bilant, drept pentru care ei cer lichidarea societatii , fapt ce m-ar bucura ca nu am sanse sa o fac sa mearga ,acum ei in scrisoare ma anunta ca daca le duc actele de care ei au nevoie nu mai au acuzatii si astfel renunta , de dus la ei ash putea duce doar ce declaratii am depus eu la finante si atat ca altceva nu am , dar in acelasi timp ash vrea sa-mi inchida ei societatea deoarece sunt plecat din tara si mi s-ar lua un off de pe suflet,„ asta e daca nu judeci corect lucrurile la momentul respectiv„, in fine in scrisoare mai zice ca in caz de neprezentare la proces va fi judecat in lipsa si se dispune lichidarea societatii dar cheltuielile de judecata le suport eu, acum eu vin si va intreb care e sfatul d-stra la acest caz si cam despre ce cheltuieli de judecata ar fii vorba ?ma intreb mai bine incerc intre timp ,sa mearga sotia si sa inceapa procedura de lichidare a societatii sau sa astept sa mi-o inchida prin procesul respectiv, cum ar fi mai bine si care vor fii coseciintele....sunt tare nelinistit si departe de casa nu stiu cum ash putea rezolva problema asta, va multumes cu respect eduard
Nu stiu sa va spun ce varianta e mai buna (= avantajoasa pt dv) dar cautati pe forum - „Cautare in forum”, cuvinte cheie: „lichidare srl” si veti obtine mai multe informatii decat... va trebuie!
Dar, oricum tb sa platiti – nu stiu la care varianta mai mult – dar, pt lichidarea voluntara tb sa depuneti o cerere in acest sens, insotita de anumite acte, dovada ca ati platit taxele cerute, apoi asteptati 30 zile, dupa care depuneti o cerere de radiere, insotita de bilant si altele, plus dovada ca ati platit taxele cerute... Pare mai simpla lichidarea ceruta de Camera, dar... nu stiu cat ar costa. Poate mai mult, dar poate ca dureaza mai putin (?) Probabil ca e bine ca sotia sa se prezinte in instanta si sa... accepte lichidarea - afla atunci exact ce trebuie facut.
Regret ca nu va pot ajuta mai mult.
Bafta!
Am fost (aproximativ) in aceeasi situatie si va zic ce am aflat eu: trebuia depus obligatoriu bilantul semestrial si cel anual chiar daca nu aveati activitate. De aceasta ati primit citatia. Daca nu ati depus bilanturile, nu cred ca mai aveti ce sa faceti. Am auzit de un caz recent...care a lasat firma sa se inchida prin tribunal (tot asa, nu a depus bilantul, a primit citatie si a lasat lucrurile sa mearga in directia asta) si nu a platit nimic, insa dureaza mai mult timp, aprox 1-2 ani. Acest lucru l-am mai auzit, dar nu e nimic oficial. Eu nu stiam de asta in momentul in care am primit citatia (2006), m-am speriat si am depus dovada ca am dus bilanturile la reg. com., insa acum regret asta. Acum am inceput lichidarea voluntara si pot sa va zic ca ajunge in jur de 1100 ron si dureaza cam 2 luni. Va sugerez sa cereti mai multe informatii unui lichidator, ei sunt in masura sa va ofere informatii mai sigure si precise. Daca luati legatura cu Reg. Com. din orasul in care ati inregistrat firma, ei va pot da o lista cu lichidatori.
Sper sa va ajute ce v-am zis si sper sa nu fie prea tarziu. Va doresc mult succes, indiferent de varianta care ati ales-o.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Lichidare sc
vidiva
buna ziua,
o sc a functionat din 1995 pana in 2004 . din 2004 nu s-a mai depus nici-o declaratie si nici bilant . in 2004 nu avea datorii la stat(am verificat ... (vezi toată discuția)
Srl cu datorii
radin
Buna ziua. Am un SRL fara activitate momentan din ianuarie 2009, dar cu datorii : leasing 5800 lei, finante 12000 lei. Problema e ca nu mai am bani pentru ... (vezi toată discuția)