avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e interzisa munca fara bani in romania?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e interzisa munca fara bani in romania?

am ajutat un prieten facindui mai multe curse si incarcari.in urma unui control itm sa dispus angajarea mea retroactiv.ce se intimpla daca eu refuz angajarea? prietenul a luat 10.000lei amenda eu 500.nu am platito inca.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
pexan, utilizator
Cel mai recent răspuns: pexan , utilizator 22:14, 1 Februarie 2012
Daca l-ai ajutat in mod sincer pe un prieten, dezinteresat, gratuit, odata, nu te poate obliga nimeni sa inchei un contract de munca. Voluntariatul in aceste conditii nu este interzis de lege.
ContSters140930, utilizator
munca fara bani nu e interzisa, se numeste munca voluntara, voluntariat.
dumneavoastra/prietenul dumneavoastra aveti alta problema, munca la negru ....
Codul muncii art.276 e1)
prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;
l-am ajutat de mai multe ori numele meu regasinduse in diverse cmr-uri dar dezinteresat.am vrut sa contest amenda dar nu pot fara prietenul meu el fiind de acord sa plateasca 10.000 pius vreo5000 contributiile.E de acord pentru a nu veni un alt control sa-i dea mai mult

pexan, utilizator
societatile comerciale sunt constituite cu scopul de a avea profit, pentru desfasurarea activitatii se presupune ca au si unele cheltuieli, printre care si cheltuieli cu salariatii care ocupa niste posturi si care desfasura anumite activitati (sofer - transport de exemplu).
daca era un ONG, sa zicem ca ati prestat munca voluntara, dar aici nu tine ...
dumneavoastra ati muncit la negru, in mod repetat nu sporadic, fara a incheia un contract de munca .....
gyoni8, utilizator

Alte discuții în legătură

Munca voluntara legala danaa1 danaa1 Cum se procedeaza cu acte de munca voluntariat? Mai exact, vara, cand sunt in concediu, obisnuiesc sa merg la tara. Acolo am niste vecini cu care suntem ... (vezi toată discuția)
Munca benevol vs. legislatia muncii yanachis yanachis Prietenul meu, detine un fast-food mobil, cu care se deplaseaza la diverse evenimente. M-am hotarat, in timpul liber, sa merg sa-l ajut, fara absolut niciun ... (vezi toată discuția)
Munca la negru sor_ile sor_ile Buna ziua. Am lucrat timp de doua luni la o firma din Timisoara. Timp de aproximativ o luna cei de acolo au refuzat sa imi faca contract de munca pe motiv ca ... (vezi toată discuția)