am ajutat un prieten facindui mai multe curse si incarcari.in urma unui control itm sa dispus angajarea mea retroactiv.ce se intimpla daca eu refuz angajarea? prietenul a luat 10.000lei amenda eu 500.nu am platito inca.
Daca l-ai ajutat in mod sincer pe un prieten, dezinteresat, gratuit, odata, nu te poate obliga nimeni sa inchei un contract de munca. Voluntariatul in aceste conditii nu este interzis de lege.
munca fara bani nu e interzisa, se numeste munca voluntara, voluntariat.
dumneavoastra/prietenul dumneavoastra aveti alta problema, munca la negru ....
l-am ajutat de mai multe ori numele meu regasinduse in diverse cmr-uri dar dezinteresat.am vrut sa contest amenda dar nu pot fara prietenul meu el fiind de acord sa plateasca 10.000 pius vreo5000 contributiile.E de acord pentru a nu veni un alt control sa-i dea mai mult
societatile comerciale sunt constituite cu scopul de a avea profit, pentru desfasurarea activitatii se presupune ca au si unele cheltuieli, printre care si cheltuieli cu salariatii care ocupa niste posturi si care desfasura anumite activitati (sofer - transport de exemplu).
daca era un ONG, sa zicem ca ati prestat munca voluntara, dar aici nu tine ...
dumneavoastra ati muncit la negru, in mod repetat nu sporadic, fara a incheia un contract de munca .....
Munca la negru
sor_ile
Buna ziua. Am lucrat timp de doua luni la o firma din Timisoara. Timp de aproximativ o luna cei de acolo au refuzat sa imi faca contract de munca pe motiv ca ... (vezi toată discuția)