avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Munca la negru
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Munca la negru

Buna ziua. Am lucrat timp de doua luni la o firma din Timisoara. Timp de aproximativ o luna cei de acolo au refuzat sa imi faca contract de munca pe motiv ca sunt in perioada de acomodare dar mi-au promis ca ma vor plati. Cand a trebuit sa ma plateasca au refuzat sa imi dea banii pe motiv ca am fost in training. Ulterior am demisionat pentru ca firma s-a dovedit a fi neserioasa.
Intrebarea mea este: e normal sa se intample asa? Angajatul roman chiar nu poate face nimic impotriva acestor escroci?
Cineva m-a sfatuit sa fac o sesizare la itm pentru munca la negru, ajuta la ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 29 Martie 2013
Cei de la ITM o sa verifice firma rspectiva.
Desigur ca ajuta, pentru ca daca tace toata lumea nu se mai dosciplineaza niciodata angajatorii
Aţi demisionat din ce funcţie, post, dacă dumneavoastră nici măcar nu ati fost angajat? Demisia este un act unilateral de voinţă al salariatului de a înceta raporturile contractuale de muncă cu angajatorul său.
Încercaţi şi o sesizare la ITM.
Am demisionat, deoarece dupa o luna mi s-a facut contract de munca. O luna am muncit fara contract, apoi o luna cu contract,.
Si daca fac acea sesizare nu va trebui sa dovedesc cumva ca am muncit la negru ?
pai dvs nu trebuia sa munciti la negru.
si dvs ati gresit foarte mult. necunoasterea legii nu va absolva nici pe dvs de vina.
de regula angajatorii procedeaza de aceasta maniera pe considerentul ca nu se va afla nimic si posibil pe sprijinul vreunei persoane de la itm care ii spune daca va fi controlat .
puteti face plangere daca nu ati fost platit dar trebuie sa probati ca ati muncit la acea firma.

Alte discuții în legătură

Munca negru iulius21 iulius21 Bine v-am gasit! Muncesc de 4 zile, fara s-a fi facut contract de munca, astazi le-am dus acte in vederea angajarii.Mi-au spus sa-l contactez pe X, lucru facut ... (vezi toată discuția)
Refuz de a inregistra contractul de munca dorothyd dorothyd Am avut un loc stabil de munca iar In data de 9 noiembrie mi-am depus demisia pentru a ma angaja la o alta firma pt un salar mai bun si o pozitie mai buna. Am ... (vezi toată discuția)
Angajata fara acte anabv anabv Buna. Lucram la o firma si am aplicat pe un site la alte 2 joburi. M-au acceptat amandoua. Mi-am dat demisia de la primul loc de munca si am refuzat ... (vezi toată discuția)