avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare

Cum se calculeaza o virsta de pensionare, ptr cineva incadrat in grupa a 2-a de munca, care are vechime de 25 ani si 9 luni, si virsta de 57 ani si 9 luni.
Cel mai recent răspuns: alinamihailov , utilizator 16:54, 31 Ianuarie 2012
Trebuie sa ne spuneti perioada lucrata in grupa II-a/deosebita, data nasterii si sexul.
Toata perioada de 25 ani si 9 luni se incadreaza ca grupa a doua.
Data nasterii este 7 Aprilie 1954 si sex barbatesc.

Multumesc
Conf. art. 55 din lege ati beneficia de o reducere a varstei de pensionare cu 5 ani si 6 luni deci puteti iesi la pensie cand impliniti 59 ani si 6 luni (oct. 2013) dar reducerea vi se va aplica doar daca veti avea stagiu complet de cotizare (35 ani)

Sunt perioade asimilate si perioada studiilor superioare si stagiul militar
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Multumesc mult pentru rasp prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare doinatautan doinatautan Sunt născută pe 16.05.1957 iar pe data de 22.03.2012 am făcut 35 de ani de muncă (lucrez din 22.03.1977). Am lucrat şi 7 ani compleţi în grupa II-a de ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare la casa de pensii marianbadicu marianbadicu Buna ziua, Am 33 de ani vechime(stagiul de cotizare), dintre care 12 ani si 7 luni in grupa 1 si 5 ani si 6 luni in grupa 2. Avand in vedere prevederile ... (vezi toată discuția)
Indeplinire conditii de pensionare gelax2005 gelax2005 Buna ziua, Sunt nascut 19.11.1956 sex M. Am lucrat in grupa I 16 ani si 2 luni si in grupa II 8 ani 9 luni 16 zile, apoi in conditii deosebite 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)