avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

buna! am o intrebare, cat timp am de la hotararea judecavoreasca de divortz, de a inainta in istantza actziunea de partaj. v.multzumesc
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 16:38, 31 Ianuarie 2012
Pana la sfarsitul vietii dvs sau a mostenitorilor
Tot timpul din lume. Nu exista un termen de decadere.
Dreptul unei astfel de actiuni este imprescriptibil (art. 669 CC). Partajul poate fi solutionat si prin prezentarea unui acord de mediere la instanta de judecata, caz in care, odata cu depunerea acordului de mediere, cel interesat poate solicita restituirea taxei judiciare de timbru (3%).
Sa auzim de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012 paulghita paulghita se poate recupera taxa de timbru judiciar intr-o actiune de partaj succesoral dupa data de 1 oct 2012>? (vezi toată discuția)
Confirmare prin articol de lege mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Am gasit pe net urmatoarele afirmatii: \\" Daca medierea partajului succesoral este procesuala, atunci cererea adresata instantei pentru ... (vezi toată discuția)
Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)