avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri

Va rog sa-mi spuneti daca personalul contractual care are doar contract individual de munca are dreptul la spor de toxicitate si spor de antena ,in ce conditii, ce demersuri trebuiesc facute si la cine
Cel mai recent răspuns: alexandru2007 , utilizator 07:31, 31 Octombrie 2008
Potrivit Contractului coelctiv de munca la nivel national , sporurile se acordă numai la locurile de muncă unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de bază, astfel ele trebuie acordate si personalului contractual. Urmeaza sa va adresati in acest sens cu o cerere conducerii institutiei.
12ana34 a scris:

Va rog sa-mi spuneti daca personalul contractual care are doar contract individual de munca are dreptul la spor de toxicitate si spor de antena ,in ce conditii, ce demersuri trebuiesc facute si la cine

Daca este personal bugetar se aplica prevederile OG nr.10/2008.
Categoriile de personal contractual, cuantumurile sporului si conditiile de acordare se stabilesc, in limitele prevazute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul aprobat.
Sporurile de care faceti vorbire se acorda in baza unor verificari din partea unei comisii complexe( ITM,DSP,etc.) care propune acordarea sau neacordarea acelor sporuri ptr.locul de munca respectiv,dar numai ptr.locul de munca respectiv.Concluzia/concluziile comisiei sunt obligatorii pentru angajator si sunt nominalizate locurile de munca care prezinta risc pentru titularul/titularii lui/lor. De aceste sporuri beneficiaza tot personalul care are C.I.M ,alte categorii de personal al unitatii- cel ce intra in contact direct cu mediul de risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in mediul toxic Radiologie Radiologie Buna ziua, Intrebarea vine din partea intregului personal de asistenti medicali RADIOLOGIE , din Spitalul Clinic de Urgenta BAGDASAR ARSENI - ... (vezi toată discuția)
Sporul de toxicitate in domeniul protectiei mediului din sistemul bugetar ContSters112148 ContSters112148 Lucrez intr-un laborator chimic unde manipulez si operez cu substante toxice. Odata cu anularea tuturor sporurilor din sistemul bugetar au sistat si acest ... (vezi toată discuția)
Acordare mai multe sporuri salariale pentru personal contractual azul azul Am avizat acordarea a doua sporuri unui angajat (personal contractual) si mi-a fost reprosat faptul ca in conformitate cu \"Avizul comun al Ministerul Muncii ... (vezi toată discuția)