avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare mai multe sporuri salariale pentru personal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare mai multe sporuri salariale pentru personal contractual

Am avizat acordarea a doua sporuri unui angajat (personal contractual) si mi-a fost reprosat faptul ca in conformitate cu "Avizul comun al Ministerul Muncii si Protectie Sociale nr.6330/1993 si Ministerul Finantelor nr.78650/1993 privind locurile de munca, categoriile de personal si conditiile de acordare a sporului de conditii grele de munca in unitati de cultura, conform prevederilor art.8 lit.c din Hotarirea Guvernului nr.281/1993" acest lucru nu este permis, trebuind sa fie acordat doar sporul cel mai mare. Mentionez ca este vorba de o institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Local si nu a Ministerului Culturii, iar cele doua sporuri fac parte din categorii diferite. Mai mult, aceste sporuri sunt prevazute atit in Contractul Coletiv de Ramura cit si in cel al institutiei. Am cautat acest aviz in mai multe baze de date legislative si nu l-am gasit. Ma poate ajuta cineva cu o copie, un link sau macar un nr. de monitor oficial?
Cel mai recent răspuns: sclify , utilizator 19:06, 15 Aprilie 2008
Potrivit art.8 lit.c din HG nr.281/1993, se acorda pentru condiţii grele de muncă, un spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective.
Daca sunt prevazute atat in CCM la nivel de ramura, cat si in CCM la nivel de unitate cele doua sporuri trebuie sa fie acordate, numai daca locul de munca respectiv se incadreaza la locuri de munca grele.
Lucrez in oncologie mediu toxic pt ca lucrez cu citostatice ,personlul este foarte putin ,lucram peste program si mai multe zile si nopti decat este legal din cate stiu eu iar asta se intampla de vreo 2 ani incoace am comvenit sa ne fie platite orele suplimentare si sa ni se acorde unele sporuri . Ni sa platit o singura luna orele suplimentare iar sporurile nu doar cele ce le ia tot spitalul. As dori sa stiu mai exact ce drepturi am si ce se poate face sa fim platiti pt cat muncim ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi sporurile de care poate beneficia o persoana angajata in invatamant categoria personal nedidactic(ingrijitoare copii)? marian11 marian11 Care ar fi sporurile de care poate beneficia o persoana angajata in invatamant categoria personal nedidactic(ingrijitoare copii)? (vezi toată discuția)
Sporuri nelugigi nelugigi As dori sa stiu de ce sporuri si mai ales daca am dreptul la anumite sporuri. Lucrez intr-o banca si am cerut sau mai bine am intrebat contabila daca nu cumva, ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neplatite sporuri neacordate sclify sclify Lucrez in onco-hematologie iar din lipsa personalului se lucreaza ore suplimentare foarte multe iar pe langa lucrul acesta mai este si periculos ca se ... (vezi toată discuția)