avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract cu dezvoltator imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract cu dezvoltator imobiliar

Pentru cumpararea unei case (nu apartament) aflate in constructie, se incheie un antecontract cu dezvoltatorul, cu plata unui avans. Contractul final de vanzare-cumparare se semneaza la finalizare.

Care sunt in mod normal drepturile pe care un asemenea antecontract le asigura cumparatorului?
Daca din motive independente de cumparator lucrarile se intrerup, ce relatie juridica exista intre el si constructia neterminata?
Exista o varianta ”prudenta” de precontract?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:35, 31 Ianuarie 2012
Antecontractul de vanzare-cumparare da doar dreptul de a se cumpara in viitor bunul imobil promis.
Daca doriti o varianta prudenta, atunci semnati cu dezvoltatorul un contract de vanzare-cumparare asupra ternului pe care urmeaza a se construi casa si un contract de construire pentru casa.
In acest fel, daca din orice motiv casa nu va mai fi construita, puteti oricand sa revendicati terenul si sa continuati construirea casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract versus hotarare care sa tina loc de contract pop2017 pop2017 Am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un teren si o casa ce urma a fi construita pe terenul respectiv. Am achitat pretul integral, casa ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare loc parcare bloc nou construit alexandrer alexandrer Buna seara! Blocul in cauza ar trebui sa fie dotat de dezvolator cu doua parcari-una subterana(existenta insa momentan ne-data in folosinta) si una ... (vezi toată discuția)