avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar chirie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar chirie

Am si eu o intrebare, am cum afla daca proprietarul apartamentului incare stau cu chirie il declara? pentru ca la inceput a zis ca il declara, a depus contractul de chirie acolo la fisc sau unde trebuie , dar contractul a expirat de vreo 2-3 luni si daca este inca declarat, inseamna ca cumva imi sunt inca recunoscute drepturile. spun asta pentru ca am probleme majore cu acest domn si nu stiu ce sa fac pe cale legala (bataie de joc majora, nu da bani de garantie inapoi, pentru ca i-am zis ca ma mut si a zis ca nu vrea sa mi dea banii inapoi... si da, pot sa las intretinerea neplatita pe ultima luna ca oricum vine decalat, dar nu o sa fie intretinerea cat am lasat eu garantie...si nu stiu ce sa fac...
Cel mai recent răspuns: corinaandradumitrescu , utilizator 17:14, 2 Februarie 2012
Incercati sa solutionati amiabil cu proprietarul spatiului
Daca incercati sa verificati existenta contractului la administratia fiscala,riscati sa dati ocazia proprietarului sa va plateasca cu reversul monedei
Analizati clauzele conevnite pentru garantie si restituirea acesteia
Aveti restante la intretinere sau la plata obligatiilor catre proprietar ?
Explicati proprietarului ca nu este moral si legal sa se cramponeze de o suma de bani,care de fapt nu ii revine ,in conditiile in care dvs v-ati achitat de clauzele contractual asumate
Nu erau foarte multe clauze in contract. Mentionez una : "apartamentul trebuie sa fie restituit la incheierea contractului in aceeasi stare...bla bla"...cu doar "semne de uzura normala".
Apartamentul este perfect din toate punctele de vedere, nu e stricat nimic, nu s-au innegrit peretii, sunt curati total... doar geamurile sunt murdare si ma rog... cand va fi gol o sa mai fie de aspirat in urma... dar atat.
Nu sunt restante la intretinere, curent, internet, si nicio alta utilitate. Am platit chiar fonduri de rulmenti si alte cheltuieli legate de bloc care nu tin de noi ca si chiriasi, pe care nu ni le-a returnat niciodata. Chiria a fost si este platita mereu in avans.
Din pacate proprietarul nu este om de inteles cu vorba buna si de aceea cautam o cale legala. Nu este o suma mare comparativ cu multe altele pe care le voi cheltui in perioada urmatoare, dar nu este o suma pe care as vrea sa i-o las lui din principiu.
Ultimele 2 luni in care am locuit nu sunt platite la intretinere din motivul ca facturile la asociatia de proprietari sunt cu 2 luni in urma, si perfect de acord sunt ca ii voi lasa bani pentru acest lucru, dar orice intretinere nu va depasi suma garantiei de 300 euro, chiar daca sunt luni de iarna. Si chiar daca din garantia aia mai raman doar 10 euro eu ii vreau inapoi.
Ah si ar mai fi si mica problema cu intratul peste noi in casa- care este de domeniul ilegalului- "violare de domiciliu" daca nu ma insel- dar iarasi daca implic politia s-ar putea sa devina prea complicata aceasta problema.

Oare as gasi un avocat care sa vina cu mine la urmatoarea intalnire cu acest proprietar, pur si simplu care sa fie "vocea" mea si sa ii explice domnului ca incalca legea si termenii contractului? Ca idee am martori pentru multe: faptul ca a intrat peste mine in casa, etc etc
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
corinaandradumitrescu, utilizator
Pai da, solutia cu avocatul ar fi cea mai buna.
Asa se intampla. Cand sunt chiriasi "rai" (la mine in asociatie niste chiriasi au golit efectiv un apartament nou mobilat si au fugit in lumea lor: pentru ca contractul de inchiriere nu a fost inregistrat la adm. financiara, doamna respectiva s-a lasat pagubasa), se plang proprietarii - dar iata ca sunt si situatii cand chirisii sunt "buni" si proprietarii hapsani. Dar tre' sa-i invete minte cineva. Parerea mea ar fi sa contuinuati sa locuiti acolo, pana la concurenta sumei achitata in avans.
Din cate stiu, orice inscris, oficial sau neoficial poate fi proba in instanta. consultati-va cu avocatul, eventual poate-i faceti o notificare prin executor judecatoresc sa va inapoieze garantia.
Va multumesc mult pentru raspuns! Pare o idee foarte buna, o sa incerc intai asa si vad ce se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, ... stefanzaharia1234 stefanzaharia1234 Am luat un apartament în chirie , am plătit agenția și garanția, am mutat toate lucrurile și acum proprietarul s-a răzgândit ca nu vrea sa mai dea ... (vezi toată discuția)
Restituirea avans chirie Conditiichirie Conditiichirie Salut, Situatia in care ma aflu acum consta in faptul ca am avut garsoniera inchiriata unui domn, sub contract simplu (neinregistrat). El a anuntat in data ... (vezi toată discuția)