As dori sa ma ajutati si pe mine cu cateva saturi legate de o plangere penala facuta unui vecin care mi-a zgariat masina.Va prezint mai jos detaliile:
In urma unor amenintari din partea unui vecin ca o sa imi provoace daune masinii deoarece sustine el , spatiul din spatele blocului unde datine trei garaje este terenul lui impreuna cu tot ce inseamna spatiu betonat de primarie ca fiind alee din spatele blocului , locuri de parcare publice gradina publica a blocului, dar nefiind inprejmuit sau marcat ca fiin spaiu privat , am hotarat sa montez pe pervaz la geam o camera video care sa imi supravegheze masina.
La cateva zile am gasit portiera si aripa dreapta spate zgariate.In urma vizionarii inregistrarilor am constat ca el e cel care mi-a zgariat masina intentionat.Am mers la politie sa depun o plangere si s-a formulat plangere penala pentru distrugere unde am specificat sa individul respectiv mi-a zgariat masina si am atasat la plagere copie dupa inregistrarea video.Nu am solicitat nici o despagubire si am declarat ca nu doresc sa deschid proces civil impotriva lui , doar sa mi se elibereze o dovada in care sa para rezultatul cercetarilor efectuate de politie.
Mi s-a eliberat o dovada dupa 4 zile unde apare ca persoane deidentificate au zgariat masina .Dupa cca doua saptamani m-a sunat politistul de proximitate care se ocupa de dosar ca trebuie sa ma prezint la sectie pentru a discuta legat de plagerea mea.Am mers astazi si mi s-a adus la cunostinnta verbal faprul ca dumnealui a vazut ca mosul este vinovatul dar din inregistrare nu se vede clar fata lui.In inregistrate se vede cum merge la garaj pe langa ala masina , descuie , incuie garajul si dupa aceea trece pe langa masina mea si isi plimba mana pe suprafata ei (momentul actiunii) si pe urma se opreste si se intoarce sa arunce o privire asupra ei.Mosul a declarat la politie ca a trecut pe langa masina si PROBABIL a avut cheile in mana si PROBABIL a atins cu cheile masina in trecere.Politistul a inceput sa imi explice ca procurorul daca nu vede clar fata lui in imagini o sa dea NUP si pe urma mosul ar putea sa ma dea in judecata pentru denunt calomnios si ca ar fi mai bine sa dau o declaratie prin care sa imi retrag plagerea.Dar nu inteleg, atunci daca el a recunoscut partial fapta : a trecut pe langa masina si Probabil ....cum sa nu se ia nici o masura si sa incerce sa mi se explice ca dupa ce stie politistul , unul din baietii masului ar avea nust ce firma juridica si etc ...si ca asa e cel mai bine pentru mine , ca oricum am CASCO.I-am explicat ca nu am nici o pretentie financiara , eu imi fac masina pe casco dar vreau ca mosul sa fie tras la raspundere pentru ce a facut si ca ar putea si pe viitor sa faca acelasi lucru daca nu se ia nici o masura.
Doresc sa stiu daca poate face asa ceva tinand cont de declaratia lui data si inregistarea video .Nu mi se pare normal ca tot eu sa fiu cel care trage ponoasele daca incerc sa fiu corect.
Intentia mea este sa nu imi retrag absolut nimic si sa solicit solutionarea cazului , deoarece nu ma stiu vinovat cu nimic si cele relatate in declaratie sunt absolut reale si nu de rea credinta , tinand cont de faptul ca nu am nici o pretentie financiara pentru prejudiciul adus fizic masinii sau morala .Vreau doar ca politia sa isi faca datoria, sa fie sanctionat ca sa nu mai distruga bunul meu in viitor sau bunurile altor persoane.
Deci sa inteleg ca politistul respectiv vrea sa inchida dosarul mai repede ca sa nu isi bata capul sau mosul a intervenit pe langa el ca sa incerce sa ma sperie si sa imi retrag plangerea?
Sub nici o forma nu va retrageti plangerea....
Vb din prorie experienta... Avem senzatia din ce in ce mai des ca politia se spala pe maini si aproape fraternizeaza cu infractorii
Deci sa inteleg ca politistul respectiv vrea sa inchida dosarul mai repede ca sa nu isi bata capul sau mosul a intervenit pe langa el ca sa incerce sa ma sperie si sa imi retrag plangerea?