avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere prin zgariere a masinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere prin zgariere a masinii

Buna ziua. Am nevoie de o parere. Un individ mi-a zgariat intr-o seara masina aflata in parcarea unui magazin. Am fost la politie am depus plangere (politistul a fost ulterior la acel magazin pentru a verifica camerele unde apare si persoana respectiva) . Am fost trimisa la un service auto petru a intreba care sunt costurile reparatiilor (1500 lei). Individul a adus banii dar fapta lui nu a fost pedepsita in niciun fel si nici eu nu am primit daune morale. Vreau sa merg mai departe cu procesul dar politistul incearca sa ma faca sa imi retrag plangerea. Ce am de facut? Nu mi se pare normal ca acesta persoana sa plateasca doar reparatia si sa scape nepedepsit. Fapta in sine nu se pedepseste ?

Sper ca am ales categoria corecta. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AnneMarie231 , utilizator 13:54, 4 Mai 2017
Ba da se pedepsește. Este vb de o Infracțiune de distrugere în acest caz. Dacă dvs nu doriți nu va retrageți plângerea.
Este posibil ca procurorul sa dea renuntare avand in vedere ca persoana respectiva mi-a dat banii pe reparatie ?
Mumtumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru distrugere - zgariat masina urgent dino1985ice dino1985ice Buna seara , As dori sa ma ajutati si pe mine cu cateva saturi legate de o plangere penala facuta unui vecin care mi-a zgariat masina.Va prezint mai jos ... (vezi toată discuția)
Mi-a zgariat masina proba video pls reply lesamourai lesamourai Buna ziua , Am gasit masina parcata regulamentar zgariata dintr-un capat pana in altul (mentionez ca masina este a parintilor nu a mea). Din prima am banuit ... (vezi toată discuția)
Ce am de platit in cazul retragerii unei plangeri pentru tentativa de viol amy33 amy33 Buna ziua, Acum o luna jumatate am fost victima unei tentative de viol (luata de pe strada, stransa de gat) care s-a intrerupt pentru ca am strigat dupa ... (vezi toată discuția)