avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale solutionare abuz ANAF in instanta internationala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

solutionare abuz ANAF in instanta internationala

Am deschis o societate (SRL) cu doi actionari in anul 2010, toate au fost bune si frumoase vreo 6 luni cu declaratii si plati la stat la zi cu doi angajati, pina m-a prins ITM-ul cu 2 oameni la negru si am primit o amenda de 6000 ron, pe care nu am contestat-o si mi-am insusit-o . Inspectia la punctul de lucru a fost cu dedicatie, dar asta nu conteaza, ci ceia ce a inceput dupa.
Pe cele doua persoane nu le-am mai primit la lucru in schimb am angjat alte trei persoane sa pot derula activitatea(constructii) mai departe...optimismul meu fiind fulminant si foarte fals fata de realitatea economica. Nu am mai reusuit sa platesc darile la stat din acel moment si cumularea lor la datorii a dus pe "MARIA SA ANAF-ul" sa trimita scrisori la trei firme partenerecu care eu derulasem contracte pina la momentul ITM si cu care mai eram in discutii pentru altele( de aici si naivitatea mea ca totul o sa se rezolve).
In aceste scrisori se interzicea orice relatie economica cu firma mea, respectiv...incerc sa redau din memorie:..." orice contract in derulare sau in curs de derulare sunteti obligat sa il anuntati la noi(ANAF) si toate sumele ce curg din aceste contracte sa le dirijati catre ANAF(fara a se specifica care este debitul meu), indiferent de valoare...."
"...totodata sa ne comunicati valoare lucrarilor efectuate de firma....pina in prezent..."
"...daca nu, sunteti pasibili de o amende de ...ron..."
Mentionez ca este vorba de o multinationala si doua firme locale .
Contractele derulate cu aceste firme au fost de ordinul citorva mii de euro, iar datoria catre ANAF a ramas undeva la inceputul anului 2011 in jurul a 4000 de euro.....
Pentru aceasta suma ANAF-ul m-a discreditat in fata partenerilor mei, am intrerupt orice legatura cu aceste firme, observind din partea lor o reticenta si totul s-a dus de ripa.
Acest ANAF, a pus sechestru asigurator pe o masina si pe salariul celui de-al doilea actionar(cu 5%) pe baza raspunderii solidare, chiar daca exista pe rol o contestatie ce nu are sentinta definitiva si irevocabila si chiar daca firma se afla in lichidare judiciara, fiind desemnat pentru asta un lichidator judiciar.
Domnilor juristi, avocati si oameni care ati studiat orice forma de drept...in tara asta ce lege trebuie sa respectam, noi cei care vrem sa facem ceva, daca avem pumnul in gura....
Va multumesc! orice comentariu im este de folos psihic.Am vreo sansa in alta instanta internationala?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:12, 1 Februarie 2012
dvs vorbiti despre o poprire la tert si un sechestru asigurator. Toate procedurile sunt legale, prevazute de CPF si este culpa dvs ca nu ati achitat taxele si impozitele.
Nu aveti nici o sansa in nici o instanta atit timp cit masurile luate sunt prevazute de legea romana si debitele sunt legal stabilite si datorate.
Cu aceasta idee m-m consolat, dar am mai pus in disutie si ideea unui abuz sau exces de zel din partea autoritatilor, care au trimis adrese catre partenerii mei de afaceri sa comunice si sa redirijeze sumele din contractele in derulare sau sumele din contractele viitoare, indiferent de suma. Aceste adrese au dus la incetarea relatiilor mele de afaceri cu partenerii respectivi si implicit la limitarea posibilitatilor mele de a-mi desfasura activitatea.Mentionez ca toate acestea au avut loc la trei luni dupa ultima mea plata la fisc, si in perioada aceasta chiar eram in negocieri pentru unele lucrari, care m-ar fi scos din insolvbilitate.
Cu respect!

asa cum am precizat, aceasta procedura este legala si se numeste poprire. Poprirea se poate face atit la banca (se se blocheaza conturile bancare) cit si la orice persoana juridica/fizica care va datoreaza bani in prezent sau in viitor. deci nu se poate pune problema de esces de zel sau orice altceva. este o modalitate de a recupera creante fiscale (de fapt aceasta procedura o poate aplica orice creditor privat, singura diferenta este temeiul legal - CPP in loc de CPF).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru finante stefaniulian stefaniulian Nu am achitat obligatiile la bugetul de stat aferente lunii decembrie 2011,scadente 25 ian 2012. Se poate institui sechestru de catre anaf daca datoriile nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie p.v.insolventa instituit de anaf eurosacc eurosacc Sunt actionar la o firma cu 95% actiuni si sotia cu 5%, datorita situatiei financiare grele din anul precedentam acumulat o datorie de 16.593 lei, din care o ... (vezi toată discuția)
Sechestrui partilor sociale si patrimoniul mw_consult mw_consult Un SRL are sechestru pe partile sociale, pus de ANAF, pt o datorie a asociatului minoritar.Totoadata acest SRL are o datorie catre alt SRL , bani pe care i-a ... (vezi toată discuția)