avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichetele de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichetele de masa

Sunt angajata de peste 8 ani la o societate comerciala avand ca obiect de activitate in alimentatie publica,iar in urma cu doua saptamani am fost anuntata ca voi intra in somaj cu data de 01.02.2012.Am inteles acest aspect pe motiv ca vanzarea nu prea merge dar astazi cand trebuia sa primesc tichetele de masa pe zilele lucrate in luna ianuarie mi s-a comunicat de patron ca din aceasta luna s-a hotarat sa nu le mai dea.,fara sa fiu anuntata in prealabil de aceasta masura.Tichetele de masa l-am primit in fiecare luna timp de 8 ani.unde ar trebuii sa ma adresez ,carei institutii?Asi mai dorii sa stiu daca este legala suspendarea sau anularea acestor tichete de catre patron asa cum v-am adus la cunostinta.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AvFM , utilizator 20:08, 31 Ianuarie 2012
Acordarea tichetelor de masa nu sunt o obligatie legala in sarcina angajatorului, astfel incat, in principiu, acesta poate sa suspende acordarea lor oricand.
Limita acordarii acestora este data de posibilitatile financiare ale unitatii, tinand cont de conditiile de munca si de calitatile individuale ale salariatilor. Acordarea de tichete de masa reprezinta numai o facilitate, nu un drept al tuturor angajatilor unei unitati

In Regulamentul Intern sau in contractul colectiv de munca la nivel de unitate este reglementata aceasta problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa Ene Nicolae Gabriel Ene Nicolae Gabriel daca S.C. unde lucrez a luat decizia de acordare a tichetelor de masa, aceasta nu trebuie acordata nediscriminatoriu numeric si valoric/nominal catre toti ... (vezi toată discuția)
Totul despre bonuriel de masa Medu Medu Cine are amabilitatea sa-mi explice ce-i cu bonurile de masa(cine le plateste, de unde vin, in ce act de angajare trebuie mentionate, daca trebuie mentionate, ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa Patience Patience Este corect introducerea CCM la nivelul unitatii conditii de acordare a tichetelor de masa de genul: - se acorda anumitor categorii de salariati (anumite ... (vezi toată discuția)