avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injuratul unei persoane -unde se clasifica ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injuratul unei persoane -unde se clasifica ?

Buna ziua ,

Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie intra : insulta , calomnie , ultraj , drept civil ?
Cel mai recent răspuns: Doru sincovita , utilizator 10:38, 8 Noiembrie 2021
Masurile disciplinare din cadrul firmei/institutiei/organizatiei se iau fara tribunal. Eventual vor putea fi contestate in dreptul muncii. Un angajat poate avea probleme la munca si daca n-a incalcat nicio lege.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca fapta este savarsita in public poate fi contraventie conf. Legii 61/1990.
Insulta si calomia nu sunt incriminate in codul penal dar se poate adresa instantei civile pentru incalcarea drepturilor nepatrimoniale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua. Imi cer scuze de deranj. Am o problema destul de grava din punctul meu de vedere o persona.care ma jigneste intr un mod inimaginabil pe wattaps. Cum pot rezolva legal aceasta situatie? Multumesc
Ii blocati numarul, e cel mai simplu.

Adriana Mihalache a scris:

Buna ziua. Imi cer scuze de deranj. Am o problema destul de grava din punctul meu de vedere o persona.care ma jigneste intr un mod inimaginabil pe wattaps. Cum pot rezolva legal aceasta situatie? Multumesc

Bună seara am o întrebare la dumneavoastră am o colega la muncă care mereu ma jignește cu vorbe foarte urate ear în seara aceasta când sa plec acasă a început sa strige după mine curva panarama etc vreau un sfat cum sa procedez
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
Strugari Mary, utilizator

Alte discuții în legătură

Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)