avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme intre angajat si angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme intre angajat si angajator

lucrez ca bibliotecar intr-o scoala din Bucuresti. Acum 3 ani am facut un credit la faimoasa City Bank. Aproape un an am platit ratele lunar. Apoi au inceput sa-mi trimita mesaje sa mai platesc in afara ratei sume de 300.000-450.000 dobanzi nespecificate in contract. Am refuzat sa mai platesc rugandu-i sa-mi trimita un desfasurator. Nu l-au trimis nici acum, dar in schimb mi-au trimis poprire pe salariu tot cu vechiul desfasurator, fara sentinta judecatoreasca ramasa definitiva, in contextul in care institutia unde lucrez a anulat paragraful unde se obliga sa recupereze creditul.Am explicat acest lucru secretarei dar nu vrea sa inteleaga acest lucru si deja de 1 an imi opreste in loc de 1300.000 rata dupa desfasurator 2.300.000 lei. In acest caz ce sfat imi dati? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 31 Octombrie 2008
SA sa-i dati in judecata!
Apelati si la asistenta pentru protectia consumatorilor.Sunt spete similare in care persoane aflate intr-o situatie ca a dvs. au castigat in instanta, chiar de curand.Desigur ca trebuie sa prezentati actele unui avocat pentru ca in mod concret sa va indrume!
1. Secretara nu era obligata de lege sa faca retinerile respective, mai ales ca spuneti ca a fost taiata din adeverinta fraza cu pricina. Scisoarea de la banca nu constituie titlu executoriu. Spuneti-i ca nu are ce sa i se intample daca nu mai face aceste retineri. Asa, orice banca poate trimite la orice institutie poprire pe salariu. (Nu cumva secretara are ceva legaturi pe la City Bank?)
2. Actionati banca in judecata si nu uitati sa cereti si cheltuieli de judecata.
3. Inainte de a da banca in judecata incercati la Protectia Consumatorului, sa vada si ei contractul si sa va sfatuiasca ce sa faceti.
Mult succes!
"si deja de 1 an imi opreste in loc de 1300.000 rata dupa desfasurator 2.300.000 lei. "

Un lucru este cert:ati asteptat foarte mult fara sa luati nici o masura!
Inca de la data primei retineri va puteati indrepta atat impotriva bancii cat si impotriva angajatorului pentru anularea/suspendarea popririi pe salariu in instanta. In contextul in care de 1 an nu ati actionat/reactionat in nici un fel,...... e ca si cum ati acceptat situatia. Desi lucrurile se mai pot remedia si acum, altfel s-ar fi pus problema acum un an: costuri de judecata mai mici, timp de solutionare mai scurt, si cu sigurata ca solutionarea favorabila a cererii dvs de catre instanta - ar fi obligat banca la anularea dobanzilor, deci la incetarea popririi.
Oricum problema dvs. cea mai mare nu este cea dintre angajat si angajator, ci relatia dvs. directa cu banca. Aceasta relatie genereaza in subsidiar poprirea.
Va propun sa rezolvati cu prioritate problema principala, - in speta - dobanzile nespecificate in contract ale bancii - care, in cazul solutionarii favorabile, va duce in mod automat la anularea popririi pe salariu.
In concluzie, cu ajutorul unui avocat competent - cu ceva experienta in materie - trebuie sa actionati in judecata banca, (si eventual daca se verifica si se justifica) - inclusiv - anagajatorul.
Multa bafta!
Puteti depune la ANPC sau la Oficiile Judetene pentru Protectia Consumatorilor o reclamatie in aceste sens impotriva bancii pentru acele sume nespecificate in contract.

In legatura cu secretara, puteti sa-i faceti o reclamatie la conducerea unitatii unde lucrati sau o plangere la politie pentru abuz in serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)
Abuz - neprimire 50 % din salariu de un an de zile Nyco43 Nyco43 Sunt salariata la o institutie publica. Am doua popriri, cu executare silita pentru care institutia imi opreste 50 % si vireaza banii prin Trezorerie. ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu nitamarian nitamarian am avut un credit la o cooperativa de credit care intre timp sa transformat in banca,ne avand bani sa platesc ratele la timp mi s a facut poprire pe salariu am ... (vezi toată discuția)