avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda rovigneta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda rovigneta

Dragi colegi, am primit acasa un proces verbal prin care am fost amendata ca am condus autoturismul fara rovigneta. Masina in acel moment era vanduta conform contractului de vanzare-cumparare. Masina a fost radiata ulterior. Cui trebuie sa ma adresez sa anulez amenda si cum sa fac? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:50, 1 Februarie 2012
cel mai simplu contestati lipsa semnaturii agentului constatator... va venit cu semnatura electronica... evident, daca mai aveti si alte motive de a contesta mentionatile si pe alea... o depuneti la judecatoria in raza careia va aflati cu domiciliul
Aţi făcut cerere la vreun punct local unde se realizează schimbarea nr. de inmatriculare pentru persoane fizice sau juridice, sau se radiază vehiculele din registrul CNADNR ?
Este o obligaţie .
Daca va aflati in termenul legal de 15 zile de la comunicarea PV formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia
Din punct de vedere al evidentelor legale, la momentul sanctionarii dvs. erati inregistrat ca proprietar al autovehiculului. In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se inscriu in evidentele autoritatilor competente simultan cu mentionarea incetarii calitatii de titular al inmatricularii a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare, noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.
Asa cum v-a comunicat colegul avocatPetre, daca pe procesul verbal de sanctionare contraventionala nu exista semnatura olografa (adica cu pixul) contestati - baza legala este art. 17 din OG 2/ 2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la cnadr dorat dorat BUNA ZIUA! Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta dupa aproape 2 ani! o platesc? mrt mrt Buna ziua. Am cumparat o masina in august 2011 si azi 23.09.2013 m a sunat fostul proprietar ca i a venit o amenda de rovigneta din ianuarie 2012 si ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Repercursiunile instrainarii unui autoturism fara radierea din circulatie bviorelb bviorelb Va rog sa ma lamuriti asupra acestei spete. Vreau sa-mi vand masina. Cei ce vor sa o cumpere solicita sa nu o radiez de la politie, numai de la finante. ... (vezi toată discuția)