avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare care sa tina loc de act autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare care sa tina loc de act autentic

Tatal meu impreuna cu fratii sai au mostenit o proprietate in cote parti de 3/20 fiecare in indiviziune.Oe certificarul de mostenitor este trecut separat suprafata de teren intravilan si extravilan.
Acum cca 11 ani tatal meu si alti frati ai sai au vandut din cei 3/20 care le reveneau cate cate 300 mp, practic suprafata intravilana (curtea ) pe chitanta de mana unui alt frate, care a locuit in curte.
. Restul de teren extravilan a ramas in continuare in indiviziune.
Nu au facut iesirea din indiviziune .

Intre timp tatal meu a decedat .

Unchiul meu doreste sa isi faca acte in baza acelor chitante din 2001.
Poate introduce o actiune care sa tina loc de act autentic ?
Pentru tata l meu trebuie sa merg eu si sa confirm semnatura dupa acea vanzare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 09:26, 1 Februarie 2012
Poate solicita instantei perfectarea acelei vanzari incheiata prin act sub semnatura privata ... va avea nevoie de documentatie cadastrala ... daca vreunul din vanzatori a decedat, in locul acestuia vin toti mostenitorii acestuia, nu numai unul din ei (sotie supravietuitoare + copii), pentru ca hotararea trebuie sa fie opozabila tuturor mostenitorilor.
Documentatia cadastrala nu a fost facuta inainte de vanzare au numai actul de proprietate si certificatul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Actiune iesire din indiviziune teaavram teaavram suntem mai multi mostenitori pe un teren arabil extravilan si o casa cu terenul intravilan aferent, 3 dintre noi dorim sa vindem cota noastra din terenul ... (vezi toată discuția)
Se poate cumpăra dreptul de cotă-parte dintr-un teren intravilan fără ieșirea moștenitorilor din indiviziune? ionut simion ionut simion Buna ziua, Doresc sa cumpar dreptul de cota parte de la verii mei. Ei au mostenit pamantul de la tatal lor, este in intravilan, cota parte de 1/2 dintr.o ... (vezi toată discuția)