avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri

Bună ziua,
Am o întrebare care nu-mi dă pace de ceva vreme. Am divorțat in 2009 și de atunci plătesc o pensie alimentară raportată la venitul net. Pană aici totul este bine și corect fata de copil.
In cazul meu, la baza venitului net au fost luate în calcul și 3 sporuri. Cele 3 sporuri sunt calculate lunar la salariul de baza care este fix. Dupa cate știu, sporurile nu sunt permanente si nu ar fi tb sa fie luate in calcul. Greșeala cred ca este numai a angajatorului deoarece el a trimis hartia cu aceste calcule direct la judecătorie.
Calculul este corect sau tb sa indrept aceasta greseala?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Tommy D, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:58, 3 Februarie 2012
Tommy D a scris:

La militari este specificata in contractul de munca norma de hrana, aici incerc sa arat ca unul din aceste sporuri este de tura continua care poate fi oricand anulat daca trec la program normal. Sincer chiar nu am timp de pierdut prin tribunale si judecatorii.


Atat timp cat nu demonstrati ca sporurile la care faceti referire intra in categoria indemnizaţiilor cu destinaţie speciala, stabilite potrivit legii, ce nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii, nu aveti vreo sansa ca ele sa nu intre in baza de calcul a pensiei.
Sporurile de hrana , primele , premiile , recompensele , diurnele nu pot fi urmarite, pentru niciun fel de datorii.

Aceaste categorii de venituri au caracter special, sunt destinate folosirii exclusive a persoanei care le obtine , prin prisma naturii lor.

Pe cale de consecinta, sumele explicitate mai sus nu trebuie retinute de catre contabilului societatii unde dumneavoastra prestati o activitate remunerata.


In acest sens,instiintati-l , printr-o notificare, de faptul ca din venitul net este retinuta cota procentuala sau fixa , consemnata in hotararea judecatoreasca, insa exista venituri care nu pot fi urmarite, indiferent de datoria ce va incumba.



Stoica Ioana a scris:

Sporurile de hrana , primele , premiile , recompensele , diurnele nu pot fi urmarite, pentru niciun fel de datorii.

Aceaste categorii de venituri au caracter special, sunt destinate folosirii exclusive a persoanei care le obtine , prin prisma naturii lor.

Pe cale de consecinta, sumele explicitate mai sus nu trebuie retinute de catre contabilului societatii unde dumneavoastra prestati o activitate remunerata.




Atunci, de ce la stabilirea pensiei un suma fixa, judecatorii se rezuma doar la a face media veniturilor pe ultimele sase luni, fara a mai tine cont de aceste aspecte? Cu ce este vinovat contabilul ca retine suma stipulata in ordonanta de infiintare a popririi?
Atunci, de ce la stabilirea pensiei un suma fixa, judecatorii se rezuma doar la a face media veniturilor pe ultimele sase luni, fara a mai tine cont de aceste aspecte?




Din venitul net trebuie sa fie excluse aceste sporuri cu destinatie speciala, desigur, invederate instantei de judecata.

Asa cum am amintit , primele , diurnele , recompensele, anumite sporuri, premiile nu pot fi urmarite pentru niciun del de datorii.

Data fiind cota procentuala stabilita, consider ca un contabil poate sa excluda catedoria de venituri sus aminta , date fiind dispoziile legale.

Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
nu,un contabil nu va exclude nimic atata timp cat in acea hotarare scrie 25% din venitul net lunar.daca aceste sume intra in acest venit i se vor opri.sa stabileasca instanta clar nu sa lase loc de interpretari sau sa merga domnul in cauza in instanta si sa rez concret probl.contabilul a ajuns moasa comunala..trebuie sa stie si sa faca orice!!!

Alte discuții în legătură

Urgent!!! calcul pensie de intretinere angajat mai ContSters332562 ContSters332562 Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din norma de hrana la mapn dorat dorat Compartimentul finaciar al unitatii a efectuat retinerea,incepand cu drepturile salariale ale luni aprilie 2014 platite in luna mai 2014 , in cuantum de 1/4 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de intretinere marilenabaiko marilenabaiko La calculul pensiei de intretinere se ia in considerare si norma de hrana ? (vezi toată discuția)