avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Certificat producator/crescator prepelite si iepuri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Certificat producator/crescator prepelite si iepuri

Buna ziua tuturor,
Care sunt conditiile pe care o persoana trebuie sa le indeplineasca pt a putea creste si vinde prepelite si oule lor si iepuri. Ce presupune certificatul de producator/crescator? Am citit ca pt prepelite nu se platesc taxe, impozite la stat. Asta inseamna ca se pot vinde ouale, carnea, prepelitele, poti merge cu ele la targuri? Dar cu iepurii cum sta treaba? M-am uitat dupa o lege in legatura cu ce am scris mai sus, dar nu am gasit nimic sa ma lamureasca pe deplin. Care ar fi toate obligatiile producatorului/crescatorului? Mentionez ca nu ne-au gandit sa ne facem firma, ne gandim ca pe viitor sa incercam sa facem ceva la dimensiuni mici, si citeam ca este suficient acel certificat.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:03, 1 Februarie 2012
Puteti sa va inregistrati ca pfa cu codurile caen 0147 cresterea pasarilor (pentru prepelite) si codul 0149 cresterea altor animale (pentru iepuri), platitor de impozit in sistem real. Si in acest caz nu va mai trebuie certificat de producator care va este inpus doar daca vindeti dumneavoastra ce produceti numai in pietele organizate, nu prin magazine sau sa vindeti produsele altor firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte infiintare pfa: crescatorie prepelite IULIAN_32 IULIAN_32 Buna ziua, sunt crescator de prepelite, si doresc sa comercializez ouale in magazine .As dori sa imi sugera-ti ce sa imi infiintez( PFA. , AF. sau SRL) si daca ... (vezi toată discuția)
Cum vand oua si carne legal Randy24 Randy24 Buna ziua,detin o miniferma nou infiintata de prepelite.In prima faza am infiintat ferma pentru consumul familiei,dar acum producand foarte multe oua si carne ... (vezi toată discuția)
Cod caen ferma de porci si desfacere produse in magazin propriu giulonline giulonline Buna ziua, in prezent detin un numar de exploatatie de la primarie pentru animalele pe care le am, insa doresc sa fac asta o afacere legala si sa vand ... (vezi toată discuția)